Ministarstvo raspisalo konkurse za zamenu kotlova, za pošumljavanje i zaštitu zemljišta

Nevreme
suma_nevreme

Ministarstvo zaštite životne sredine raspisalo je danas konkurse za zamenu kotlova u javnim ustanovama i toplanama, ložišta u domaćinstvima, za pošumljavanje i zaštitu zemljišta.

Ministarka Irena Vujović pozvala je lokalne samouprave da iskoriste podršku države i kandiduju projekte, kako bi na taj način unapredili kvalitet vazduha i zemljišta u svojim sredinama.

Vujović je istakla da su ove godine obezbeđena još veća sredstva nego u 2021. i da je gradovima i opštinama, kroz četiri konkursa, na raspolaganju ukupno 550 miliona dinara.

– Prošle godine smo imali dobru sa saradnju sa lokalnim rukovodstvom i više od 50 gradova i opština iskoristilo je podršku države da zameni kotlove u pravnim licima i domaćinstvima ili da pošumi deo teritorije. Podržali smo više od 800 domaćinstava da pređu na ekološki prihvatljivije energente, a menjali smo i kotlarnice u Valjevu, Kosjeriću, Novom Pazaru i brojnim drugim lokalnim samoupravama. Srbija je u 2021. zahvaljujući sredstvima koja su dodeljena putem javnog konkursa, bogatija za više od 150.000 novih sadnica. Unapređenje kvaliteta vazduha ostaje jedan od naših glavnih prioriteta i ove godine nastavljamo još bržim tempom – rekla je Vujović.

Ministarka je pozvala sve lokalne samouprave da u narednih 20 dana prijave projekte.

Prema njenim rečima, projekti će biti birani prema unapred utvrđenim kriterijumima, a preliminarna rang lista biće objavljena na sajtu Ministarstva zaštite životne sredine. Više informacija i potrebna konkursna dokumentacija dostupni su na sajtu www.ekologija.gov.rs, u odeljku “Konkursi”.

Posebne vesti o konkursima možete pogledati na linkovima

Za pošumljavanje 100 miliona dinara – Raspisan konkurs za lokalne samouprave

Za zamenu kotlova za domaćinstva 150 miliona dinara – Raspisan konkurs za gradove i opštine

Konkurs za zamenu kotlova u javnim ustanovama i toplanama vredan 200 miliona dinara

Konkurs za očuvanje i zaštite zemljišta kao prirodnog resursa u lokalnim samoupravama

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje