Konkurs za zamenu kotlova u javnim ustanovama i toplanama vredan 200 miliona dinara

Zagađenje vazduha

Ministarstvo zaštite životne sredine raspisalo je Javni konkurs raspisuje se za dodelu sredstava za sufinansiranje realizacije projekata nabavke, zamene, rekonstrukcije i sanacije kotlarnica za grejanje u 2022. godini.

Predmet ovog javnog konkursa je dodela sredstva jedinicama lokalnih samouprava za sufinansiranje projekata nabavke, zamene, rekonstrukcije i sanacije kotlarnica za grejanje u 2022. godini, koji će omogućiti smanjenje ispuštanja zagađujućih supstanci u životnu sredinu, iz kotlarnica za grejanje u okviru objekata koji su u nadležnosti jedinica lokalnih samouprava, s ciljem unapređenja kvaliteta vazduha, preduzimanja preventivnih mera u segmentima značajnim za zaštitu vazduha od zagađenja i zaštite i unapređivanja životne sredine.

Ukupna raspoloživa sredstva za realizaciju ovog javnog konkursa obezbeđena su u iznosu od 200 miliona dinara.

Navedena sredstva dodeljuju se jedinicama lokalnih samouprava. Sredstva koja se dodeljuju po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu od najviše 80% opravdanih troškova. Preostali iznos od najmanje 20% troškova snosi korisnik sredstava.

Pravo na podnošenje zahteva za dodelu sredstava imaju jedinice lokalnih samouprava na teritoriji Republike Srbije.

Rok za podnošenje zahteva je 10. februar 2022. godine.

Dokumenta za učešće na konkursu možete pronaći na sledećim linkovima

Javni konkurs raspisuje se za dodelu sredstava za sufinansiranje realizacije projekata nabavke, zamene, rekonstrukcije i sanacije kotlarnica za grejanje u 2022. godini

Obrazac zahteva_zamena kotlarnica javnih objekata

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300