Preliminarna rang lista o dodeli podsticajnih sredstava za reciklere za 4. kvartal 2021.

Otpadne gume
otpadne_gume

Ministarstvo zaštite životne sredine objavilo je preliminarnu listu o dodeli podsticajnih sredstava po javnom konkursu za reciklažnu industriju za četvrti kvartal 2021. godine.

Konkurs je objavljen 25. avgusta 2021. godine, a 10. decembra je Ministarstvo objavilo odluku za isplatu prvog, drugog i trećeg kvartala 2021. godine. Za ova tri kvartala opredeljeno je 2,25 milijardi dinara.

Za 4. kvarta konkurisao je 21 operater. Gledajući prema vrsti otpada, za tretman elektronske i električne opreme prijavilo se 12 operatera, za tretman otpadne gume kao sekundarne sirovine 6 operatera, dok je za tretman otpadnih guma radi dobijanja energije prijavljena 1 firma. Za tretman otpadnih akumulatora prijavile su se dve firme.

Ministarstvo je saopštilo da je komisija konstatovala da 2 operatera ne ispunjavaju uslove, tako da je ukupno 19 operatera na listi za podsticaje.

Ministarstvo je navelo da podnosioci prijava imaju pravo uvida u podnete zahteve u Ministarstvu u roku od 3 dana od dana objavljivanja liste, kao i da na listu mogu izjaviti primedbu u roku od 5 dana od dana objavljivanja. Primedbe operateri mogu poslati u elektronskoj formi na adresu: razvoj.zivotnasredina@ekologija.gov.rs.

Podsticaji za 4. kvartal su opredeljeni u visini od 750 miliona dinara.

Firme koje su dobile podsticaje:

Možete pogledati

Preliminarnu rang listu za podsticaje za 4. kvartal za reciklere 2021.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300