Donet Pravilnik o načinu vođenja Registra kupaca-proizvođača struje

struja_zalazak_sunca
struja_zalazak_sunca

Ministarstvo rudarstva i energetike donelo je Pravilnik o načinu vođenja Registra kupaca-proizvođača priključenih na prenosni, distributivni, odnosno zatvoreni distributivni sistem i metodologiji za procenu proizvedene električne energije u proizvodnom objektu kupca-proizvođača.

Ovim pravilnikom propisuje se način vođenja Registra kupca-proizvođača priključenih na prenosni, distributivni i zatvoreni distributivni sistem, kao i metodologija za procenu proizvedene električne energije u objektu kupca-proizvođača.

Obveznici unosa podataka u Registar kupaca-proizvođača su nadležni operatori sistema na koji je objekat kupca-proizvođača priključen, u skladu sa zakonom kojim se uređuju obnovljivi izvori energije.

Upis u Registar kupca-proizvođača vrši nadležni operator sistema odmah, a najkasnije u roku od pet dana od dana priključenja objekta kupca-proizvođača na elektroenergetski sistem.

EPS je ranije objavio modele Ugovora i izrazio spremnost za potpisivanje prvih ugovora.  Krajnji kupaca treba da bude upisan u Registar kupaca-proizvođača i time stiče status kupca-proizvođača.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300