Donet Pravilnik o načinu vođenja Registra kupaca-proizvođača struje

Donet Pravilnik o načinu vođenja Registra kupaca-proizvođača struje

Ministarstvo rudarstva i energetike donelo je Pravilnik o načinu vođenja Registra kupaca-proizvođača priključenih na prenosni, distributivni, odnosno zatvoreni distributivni sistem i metodologiji za procenu proizvedene električne energije u proizvodnom objektu kupca-proizvođača.

Ovim pravilnikom propisuje se način vođenja Registra kupca-proizvođača priključenih na prenosni, distributivni i zatvoreni distributivni sistem, kao i metodologija za procenu proizvedene električne energije u objektu kupca-proizvođača.

Obveznici unosa podataka u Registar kupaca-proizvođača su nadležni operatori sistema na koji je objekat kupca-proizvođača priključen, u skladu sa zakonom kojim se uređuju obnovljivi izvori energije.

Upis u Registar kupca-proizvođača vrši nadležni operator sistema odmah, a najkasnije u roku od pet dana od dana priključenja objekta kupca-proizvođača na elektroenergetski sistem.

EPS je ranije objavio modele Ugovora i izrazio spremnost za potpisivanje prvih ugovora.  Krajnji kupaca treba da bude upisan u Registar kupaca-proizvođača i time stiče status kupca-proizvođača.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama