U Beogradu u oktobru 6. međunarodni kongres “Održiva arhitektura-energetska efikasnost”

kuća planina Divčibare
kuća planina Divčibare

U Beogradu će od 6. do 8. oktobra biti održan 6. međunarodni kongres “Održiva arhitektura-energetska efikasnost”, najavili su organizatori – Udruženje EKOKULT+ i Magazin za eko arhitekturu i kulturu “Eko kuća”, prenosi Beta.

U fokusu skupa biće održivi, ekološki i energetski efikasan pristup u arhitekturi uz upotrebu obnovljivih izvora energije, odgovarajućeg materijala, savremene tehnologije i sistema građenja.

Biće predavanja svetskih arhitekata, radionica za arhitekte, studente, doktorante i stručnjake, kao i izložbe projekata s međunarodnog arhitektonskog konkursa “Mikro eko kuća 2023” – za arhitekte, dizajnere i pejzažne arhitekte do 30 godina.

Pored Srbije, na kongresu će biti i predavači iz Engleske, Danske, Hrvatske, Grčke, Austrije, Republike Srpske, Perua, Portugalije i Italije.

Na pratećoj izložbi biće predstavljene nove tehnologije, proizvodi i materijali koji se primenjuju u ekološkoj, održivoj i energetski efikasnoj arhitekturi.

Umetnički fotografi Rade Kovač i Ljubiša Tešić održaće 7. i 8. oktobra radionice umetničke arhitektonske fotografije enterijera, eksterijera i portreta.

Kongres se organizuje u saradnji sa arhitektonskim fakultetima univerziteta u Beogradu, Zagrebu, Podgorici i Banjaluci, a sufinansiraju ga Ministarstvo kulture Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda.

Rok za prijave za učešće na kongresu je 1. septembar, a dodatne informacije su na www.congress-saee.com.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300