Srpski organski proizvođači na sajmu “BIOFACH 2022” u Nirnbergu

Jabuke
jabuke_voce

Privredna komora Srbije (PKS) i Razvojna agencija Srbije (RAS) u saradnji sa Švajcarskim programom za promociju izvoza (SIPPO) i Nacionalnim udruženjem za razvoj organske proizvodnje “Serbia Organica” organizuju nastup srpskih privrednika, po četvrti put, u okviru nacionalnog štanda Srbije na specijalizovanom međunarodnom sajmu organske hrane “BIOFACH 2022”, saopštila je Privredna komora Srbije.

Sajam će biti održan od 26. do 29. jula u Nirnbergu u Nemačkoj.

– Na ovogodišnjem sajmu “BIOFACH 2022”, u okviru nacionalnog paviljona Srbije, pod prepoznatiljivim sloganom “We speak organic”, naši organski proizvođači predstaviće se širokim asortimanom proizvoda od svežeg, sušenog, liofiliziranog i zamrznutog voća, povrća, sušenih pečuraka do proizvoda od žitarica, organskih testenina, džemova i voćnih namaza od organskog voća – kaže Bojana Lalović iz Službe za organizaciju sajmova PKS.

Svoj proizvodni program predstaviće “Ecoagri Serbia” Bela Crkva, “Drenovac” iz Arilja, “Menex” iz Kruševca, “Masterfood” iz Užica, “ITN Group” i kompanija “Nisha” iz Beograda, “ES komerc” iz Prijepolja, “AGRO-BIS” iz Blaca i “Frutorga” iz Prokuplja.

BIOFACH predstavlja najveći svetski sajam u oblasti organske proizvodnje. Okuplja više od 3.000 izlagača i obiđe ga preko 50.000 posetilaca iz više od 130 zemalja. Sajam se održava pod pokroviteljstvom Međunarodne federacije pokreta organske poljoprivrede (IFOAM), čiji je član i Privredna komora Srbije.

Pored međunarodne izložbe organskog sektora, to je mesto trgovine i poslovanja, ali i mesto na kojem se kreiraju politike i trendovi u sektoru.

U Srbiji se organskom proizvodnjom bavi više od 7.000 proizvođača, a u poslednjih deset godina izvoz je porastao više od petnaest puta.

Samo u odnosu na 2020. godinu, izvoz u 2021. godini je porastao za 53% i iznosio je 57,4 mil EUR.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300