Gde reciklirati u Beogradu: Električni i elektronski otpad

gde reciklirati u beogradu ee otpad
Gde reciklirati u Beogradu: Električni i elektronski otpad

Šta da radim sa starim televizorom? Koga da pozovem za dotrajali frižider pre nego što stigne nov? Da li mogu pokvaren fen negde da bacim?

Samo su neka od pitanja koja muče građane kada imaju stare električne uređaje koji su “odslužili svoje”. Dosta ljudi je upoznato da bi trebalo da predaju stare uređaje na reciklažu, ali ne znaju gde i kako.

Predstavljamo rešenja koja su dostupna u Beogradu.

E-reciklaža

Niški reciklažni centar E-reciklaža ima predstavništvo u Beogradu. Preuzima EE otpad na kućnoj adresi od građana, a sarađuje i sa firmama.

U zavisnosti od rasporeda koji deo grada obilaze, dolaze na adresu najkasnije 10 dana od poziva. Radno vreme za pozive i zakazivanje preuzimanja otpada je od 8-16h radnim danima.

reciklaza frizidera

Centar za reciklažu

Centar za reciklažu preuzima otpad od građana ali je potrebno da se uređaji odnese kod njih u sakupljački centar u Železniku.

SET Reciklaža

Reciklažni centar SET reciklaža je bio veoma poznat građanima po akcijama “Keš za treš”. Oni su ranije išli na adrese građana po pozivu i preuzimali stare uređaje, a preuzimali su i EE otpad u reciklažnom centru. Od 2020. godine ova firma ne preuzima više uređaje od fizičkih lica već samo od firmi.

Kontejner u okviru sportskog centra Olimp

Kontejner se nalazi u okviru sportskog centra “Olimp” na Zvezdari, ulaz iz Ulice vojvode Blažete. Tu se mogu ostaviti i mali i veliki kućni uređaji. Radno vreme 9-13h i 16-20h.

***

Sve lokacije za EE otpad i dodatne informacije možete pronaći na Reciklažnoj mapi Srbije Gdereciklirati.rs.

Kakva je situacija sa EE otpadom u Srbiji, koji su problemi industrije, kako će se ubuduće razvijati mesta za sakupljanje EE otpada, pišemo u narednom periodu. Pratite SRDU.

***

U okviru serijala Gde reciklirati u Beogradu možete pogledati i druge načine sakupljanja i predaje ambalažnog otpada na reciklažu:

 

 

 

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama