Drakulić: Dobili smo 170% veću cenu struje, deo srpske privrede će stati

Cena struje
cena_struje_struja

Zbog poskupljenja struje za privredu za 2,7 puta deo srpske privrede će da stane jer neće moći da izdrže taj pritisak, a drugi će taj trošak ugraditi u cene finalnih proizvoda, upozorio je predsednik srpskog poslovnog kluba “Privrednik” i vlasnik Point grupe Zoran Drakulić i poručio da to zemlju “gura” u još veću inflaciju 2022. godine.

Drakulić je, u autorskom tekstu za NIN, objasnio da se posle najave ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović o većoj ceni struje za privredu njegovo preduzeće obratilo “Elektroprivredi Srbije” i dobila cenu struje veću za 2,7 puta od one koju plaća ove godine.

Dobro čitate – ne veću 27 odsto, nego 2,7 puta ili 170 odsto veću. Da li smo bili na dobrom šalteru, upitao je Drakulić.

Sa tom, 2,7 puta većom cenom, moje srednje preduzeće sa 100 zaposlenih, samo po osnovu razlike između buduće i sadašnje cene električne energije, pokriće 2,5 odsto 90 miliona vredne investicije EPS. To javno preduzeće postaće ekonomski gigant, rekao je Drakulić.

Stara cena do kraja 2021.

Vlada Srbije je prirvednicima produžila staru cenu struje za decembar, a pre toga cena je ostala ista za novembar. Najavljeno je povećanje cene struje za privredu ali institucije nisu objavile o kom povećanju je reč.

Na srpskom tržištu licencu za snabdevanje strujom ima 63 snabdevača, a aktivno je samo njih 11, ali zbog najpovoljnije cene EPS snabdeva više od 95 odsto potrošača.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300