Direktor Nacionalnog parka Đerdap uhapšen zbog zloupotreba

nacionalni park djerdap
nacionalni park djerdap

Foto: npdjerdap.rs

Tužilaštvo za organizovni kriminal saopštilo je da je na osnovu krivične prijave MUP-a Srbije, UКP Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, nakon višemesečnog predistražnog postupka donelo rešenje o zadržavanju Lazara Mitrovića, v.d. direktora Nacionalni park Đerdap.

Na osnovu dokaza prikuljenih u predistražnom postupku doneta je naredba o sprovođenju istrage protiv Mitrovića zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio više krivičnih dela, zloupotrebljavajući službeni položaj, u vezi sa prodajom drvnih sortimenata mimo zakonskih regulativa, i zbog nelegalne izgradnje vikend kuće za sebe, u zoni nacionalnog parka u kojoj je zabranjena izgradnja vikendica, kao i da je nedozvoljeno uticao na ozakonjenje ovog objekta, navodi se u saopštenju.

Nakon saslušanja Mitrovića, tužilac za organizovani kriminal je sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu, podneo predlog za određivanje pritvora.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300