Zaštićenim područjima u Vojvodini 15 miliona dinara

Vidikovac na Slanom kopovu
slano_kopovo_vidikovac

Slano kopovo

Povodom javnog konkursa Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine, namenjenog ulaganjima u projekte koje realizuju upravljači zaštićenih područja na teritoriji AP Vojvodine u toku 2022. godine, 10. maja su u Pokrajinskoj vladi potpisani ugovori vredni 15 miliona dinara.

Resorni sekretarijat je budžetska sredstva usmerio na unapređivanje ukupno 25 zaštićenih područja. Od specijalnih rezervata prirode, to su Karađorđevo, Kraljevac, Gornje Podunavlje, Deliblatska peščara, Okanj bara, Carska bara, Titelski breg, Obedska bara, Koviljsko-petrovaradinski rit, Slano Kopovo, Ludaško jezero, Selevenjske pustare i Pašnjaci velike droplje.

Sredstva su raspoređena i za revitalizaciju i zaštitu Nacionalnog parka “Fruška gora”, te parkova prirode – Ponjavica, Palić, Jegrička, Beljanska bara i Kamaraš, kao i predela izuzetnih odlika – Vršačke planine, Subotička peščara, Ade i odseci kod Slankamena i zaštićenih staništa – Mali vršački rit i Bara Trskovača.

potpisivanje ugovora_pokrajina_zasticena podrucja

Foto: ekourbapv.vojvodina.gov.rs

Ugovore je korisnicima uručila podsekretarka Brankica Tabak, koja je istakla da zaštita područja doprinosi očuvanju ekosistema i cele okoline, što stvara uslove za unapređenje standarda i zdravlja na nacionalnom nivou.

– Nešto što je čoveku dato besplatno – priroda na dar – na kraju mora biti zaštićeno od istog tog čoveka putem institucija i drugih vidova organizovanja u sistemu. Želeli smo da vam olakšamo posao na zaštiti onoga od čega i naš život zavisi, jer je zaštita životne sredine odavno prepoznata kao jedna od najznačajnijih oblasti – navela je Brankica Tabak.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300