Zakazana rasprava o zrenjaninskom prečistaču vode i uticaju na životnu sredinu

Voda reka
Zakazana rasprava o zrenjaninskom prečistaču vode i uticaju na životnu sredinu

Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine zakazao je za 28. februar javnu raspravu i prezentaciju studije o proceni uticaja na životnu sredinu projekta “Izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda grada Zrenjanina”.

Ugovor za izgradnju i upravljanje prečistačem za otpadne vode grad Zrenjanin je bez tendera i javne rasprave a na osnovu međudržavnog sporazuma Srbije i UAE poverio arapskoj firmi “Metito”, piše Danas.

Dokument je parafiran u novembru 2020. godine a izgradnja prečistača otpadne vode najavljena je za kraj 2021. godine. Do sada nisu počeli radovi.

Centralno postrojenje za preradu otpadnih voda treba da se gradi na besplatno ustupljenoj parceli od 2,8 hektara, koja se nalazi na obodu industrijske zone “Jugoistok – Ečka”, sa desne strane državnog puta Zrenjanin–Beograd.

Predviđeno je da postrojenjem upravlja narednih 25 godina firma “Metito”, preko svoje firme registrovane u Beogradu “Begej Water”.

Javna rasprava biće održana 28. februara, u 12 časova u zgradi Pokrajinske Vlade.

Kako je navedeno iz Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine neophodno je da se svi zainteresovani učesnici najave preko ovog sekretarijata.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama