Za zamenu stolarije 250 mil EUR – Objavljen javni poziv za subvencije opštinama

Za zamenu stolarije 250 mil EUR – Objavljen javni poziv za subvencije opštinama

Ministarstvo rudarstva i energetike je objavilo danas javni poziv za dodelu subvencija za unapređenje energetske efikasnosti. Pravo na podnošenje prijava imaju jedinice lokalne samouprave, a rok za podnošenje prijava je 21. februar 2022. godine do 15 časova.

Javni poziv za dodelu sredstava za finansiranje Programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova koji sprovode jedinice lokalne samouprave kao i gradske opštine raspisuje se u cilju ostvarivanja uštede energije i njenog racionalnog korišćenja, i smanjenja emisije gasova sa efektom staklene bašte.

– Objavili smo javni poziv za opštine i gradove sa kojima ćemo zajedno sprovoditi projekat zamene stolarije. Posle toga će sve jedinice lokalne samouprave raspisivati pozive ka kompanijama i građanima. Ono što je važno jeste da ima dovoljno novca, obezbedili smo za ovu godinu 250 mil EUR za subvencije za zamenu stolarije, odnosno postavljanje spoljne izolacije i zamenu kotlova, kao i za postavljanje solarnih panela – izjavila je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović gostujući na TV K1, a prenosi sajt Ministarstva.

Ona je rekla da je prvi projekat pokazao da su građani zainteresovani za ovaj vid subvencija i navela da će Ministarstvo obezbediti više novca za devastirane opštine i socijalno ugrožene građane.

– Novitet je da će Ministarstvo umesto sa 50% učestvovati sa 70% u najnerazvijenijim, odnosno devastiranim opštinama. Razgovaramo i sa centrima za socijalni rad i naći ćemo način da pomognemo socijalno ugroženim domaćinstvima da mogu da učestvuju u projektu – rekla je Mihajlović.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama