Za zamenu stolarije 250 mil EUR – Objavljen javni poziv za subvencije opštinama

stolarija_prozor

Ministarstvo rudarstva i energetike je objavilo danas javni poziv za dodelu subvencija za unapređenje energetske efikasnosti. Pravo na podnošenje prijava imaju jedinice lokalne samouprave, a rok za podnošenje prijava je 21. februar 2022. godine do 15 časova.

Javni poziv za dodelu sredstava za finansiranje Programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova koji sprovode jedinice lokalne samouprave kao i gradske opštine raspisuje se u cilju ostvarivanja uštede energije i njenog racionalnog korišćenja, i smanjenja emisije gasova sa efektom staklene bašte.

– Objavili smo javni poziv za opštine i gradove sa kojima ćemo zajedno sprovoditi projekat zamene stolarije. Posle toga će sve jedinice lokalne samouprave raspisivati pozive ka kompanijama i građanima. Ono što je važno jeste da ima dovoljno novca, obezbedili smo za ovu godinu 250 mil EUR za subvencije za zamenu stolarije, odnosno postavljanje spoljne izolacije i zamenu kotlova, kao i za postavljanje solarnih panela – izjavila je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović gostujući na TV K1, a prenosi sajt Ministarstva.

Ona je rekla da je prvi projekat pokazao da su građani zainteresovani za ovaj vid subvencija i navela da će Ministarstvo obezbediti više novca za devastirane opštine i socijalno ugrožene građane.

– Novitet je da će Ministarstvo umesto sa 50% učestvovati sa 70% u najnerazvijenijim, odnosno devastiranim opštinama. Razgovaramo i sa centrima za socijalni rad i naći ćemo način da pomognemo socijalno ugroženim domaćinstvima da mogu da učestvuju u projektu – rekla je Mihajlović.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300