Vode Vojvodine: Ribokradicama oduzeto 8 čamaca i 11 kilometara mreže

Koviljsko petrovaradinski rit pecanje
pecanje_camac_koviljsko_petrovaradinski_rit

Vode Vojvodine saopštile su da je ribočuvarska služba tog preduzeća i ove godine sprovela akcije u periodu novogodišnjih i božićnih praznika, jer je praksa iz prethodnih godina pokazala da su ribokradice tada najaktivnije.

Zaplenjeno je 11 kilometara nelegalno postavljenih mreža i 341 komad zabranjenog alata. Pored toga, krivolovcima je oduzeto i 8 čamaca, a podneto je 7 prijava za nedozvoljen ribolov.

Akcije su sprovedene u saradnji sa pripadnicima MUP-a Republike Srbije na područjima Dunava, Hidrosistema Dunav-Tisa-Dunav i zaštićenih parkova prirode, a sve u cilju sprečavanja krivolova i nanošenja štete ribljem fondu.

– Ovo je bila još jedna u nizu uspešnih akcija ribočuvarske službe realizovana zahvaljujući savremenoj opremi i Monitoring centru pomoću kojeg se u svakom trenutku prati stanje na ribolovnim područjima kojima naše preduzeće gazduje – navodi se u saopštenju JVP “Vode Vojvodine”.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300