Vlada odobrila program poslovanja EPS-a i povećanje plata za 6%

EPS
Vlada odobrila program poslovanja EPS-a i povećanje plata za 6%

Foto: eps.rs

Vlada Srbije odobrila je danas trogodišnji program poslovanja EPS-a za period 2023-2025. godine i prihvatila predlog da se zarade zaposlenih u “Elektroprivredi Srbije” povećaju za 6%.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predstavnicima radnika Elektroprivrede Srbije – Sindikata “EPS-Kolubara”, saopšteno je iz Vlade Srbije. Brnabić je upoznala predstavnike Sindikata “EPS-Kolubara” da je na današnjoj sednici vlade usvojen predlog rešenja o davanju saglasnosti na trogodišnji program poslovanja Javnog preduzeća Elektroprivreda Srbije za period 2023-2025. godine.

Prihvatanjem tog predloga, zarade zaposlenih u “Elektroprivredi Srbije” biće uvećane za šest odsto.

Predstavnici sindikata “EPS-Kolubara” ocenili su povećanje kao dobru vest, ali i istakli da to nije zadovoljavajuće rešenje za osnovni zahtev jutrašnjeg protestnog skupa radnika “Kolubare”, održanog na “Tamnavi-Istok”, a to je veći rast zarada od planiranog.

Premijerka je predložila nastavak razgovora tokom sledeće nedelje, posle konsultacija sa nadležnim ministarstvima. Brnabić je istakla da su vrata Vlade Srbije uvek otvorena i da je uvek spremna na razgovor sa predstavnicima Sindikata “EPS-Kolubara”, te je zaključak sastanka da će naredne nedelje dijalog Sindikata i Vlade biti nastavljen.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama