Više od 50 tona smeća sakupljeno tokom festivala Exit

exit_2

Od početka festivala “Egzit” 7. jula, do odlaska poslednjih posetilaca sa Petrovaradinske tvrđave, radnici JKP “Čistoća” Novi Sad sakupili su i otpremili kamionima više od 50 tona smeća, saopštilo je danas to javno preduzeće.

Limenke, karton, staklena ambalaža, PET ambalaža, plastika i drugi prikupljen otpad sa tvrđave odnesen je na Gradsku deponiju gde je, nakon razvrstavanja na trakama i baliranja, upućen u reciklažne centre na dalju separaciju i preradu.

Za potrebe održavanja čistoće pre, u toku i posle Egzita, samo na Petrovaradinskoj tvrđavi, podgrađu i Keju, aktivno je radilo 100 radnika JKP “Čistoća”, dok je neposredno ili posredno, u kompletnoj organizaciji posla, bilo uključeno njih oko 150.

Na više lokacija na tvrđavi, u saradnji sa fonacijom “Egzit”, postavljeni su kontejneri za odlaganje plastičnih čaša i flaša, a sva četiri festivalska dana ti kontejneri su bili prepuni plastične ambalaže.

O reciklaži na “Egzitu” pogledajte u tekstu Green EXIT – Reciklaža na novosadskom festivalu – SRDA

 

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300