Green EXIT – Reciklaža na novosadskom festivalu

green_Exit_2022
green_Exit_2022

Posetioci festivala Exit, koji će biti održan od 7. do 10. jula u Novom Sadu, imaju priliku i ove godine da učestvuju u reciklaži. Odvojeno će se sakupljati PET boce, limenke i plastične čaše.

Ove godine, Green Exit-u se u akciji reciklaže, uz višegodišnje partnere “Heineken” i “Ekostar Pak”, koji ove godine imaju poruku “Plastika se može odgovorno sakupiti”, pridružuje i “Ball Pakovanja” i “Recan fondacija” sa platformom “Svaka limenka se računa”.

Uloga kompanije “Ekostar Pak” je da organizuje zbrinjavanje i reciklažu sakupljenog otpada.

– Na Exit festivalu imaćemo tri stanice za reciklažu ambalažnog otpada. Prošle godine smo imali dve lokacije, a sada smo odlučili da dodatno proširimo mogućnost posetiocima da recikliraju. Ove godine su partneri Exit, “Heineken”, “Ball” i “Ekostar Pak”. Udruženim snagama želimo da postignemo da reciklaža i odgovorno upravljanje otpadom budu deo ovog događaja – rekla je Bojana Perić, direktorka “Ekostar Pak”.

Nagrade za recikliranje

Na Exit festivalu biće postavljene tri reciklažne stanice: kod Akademije, na Chill zoni (kod No Sleep Novi Sad bine) i Explosive šanka.

Biće organizovano i nagrađivanje u vidu motivacije za posetioce koji donesu sakupljene čaše, limenke i PET boce.

Novosti aliminijumske ambalaže

“Recan fondacija” će učestvovati na Exit festivalu, ove godine u partnerstvu sa “Heineken Srbija”, sa već čuvenom Pixelatom, Lotusom, reciklažnim rančevima za sakupljanje limenki i najnovijom aktivacijom, digitalnim sistemom za brojanje prikupljenih limenki koje će biti donirane.

Fondacija koja je već godinama posvećena promociji reciklaže limenki i edukaciji o značaju zaštite životne sredine, i ovoga puta će na inovativan i kreativan način nastaviti svoju misiju. Posebno iznenađenje od “Recan fondacije” i Exit fondacije čeka posetioce na VIP i VIP gold glavne bine – točeno pivo služiće se u limitiranoj količini aluminijumskih čaša koje se skoro 100% recikliraju i predstavljaju pravo cirkularno pakovanje – najnoviji trend u Americi.

 

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300