Green EXIT – Reciklaža na novosadskom festivalu

green_Exit_2022
Green EXIT – Reciklaža na novosadskom festivalu

Posetioci festivala Exit, koji će biti održan od 7. do 10. jula u Novom Sadu, imaju priliku i ove godine da učestvuju u reciklaži. Odvojeno će se sakupljati PET boce, limenke i plastične čaše.

Ove godine, Green Exit-u se u akciji reciklaže, uz višegodišnje partnere “Heineken” i “Ekostar Pak”, koji ove godine imaju poruku “Plastika se može odgovorno sakupiti”, pridružuje i “Ball Pakovanja” i “Recan fondacija” sa platformom “Svaka limenka se računa”.

Uloga kompanije “Ekostar Pak” je da organizuje zbrinjavanje i reciklažu sakupljenog otpada.

– Na Exit festivalu imaćemo tri stanice za reciklažu ambalažnog otpada. Prošle godine smo imali dve lokacije, a sada smo odlučili da dodatno proširimo mogućnost posetiocima da recikliraju. Ove godine su partneri Exit, “Heineken”, “Ball” i “Ekostar Pak”. Udruženim snagama želimo da postignemo da reciklaža i odgovorno upravljanje otpadom budu deo ovog događaja – rekla je Bojana Perić, direktorka “Ekostar Pak”.

Nagrade za recikliranje

Na Exit festivalu biće postavljene tri reciklažne stanice: kod Akademije, na Chill zoni (kod No Sleep Novi Sad bine) i Explosive šanka.

Biće organizovano i nagrađivanje u vidu motivacije za posetioce koji donesu sakupljene čaše, limenke i PET boce.

Novosti aliminijumske ambalaže

“Recan fondacija” će učestvovati na Exit festivalu, ove godine u partnerstvu sa “Heineken Srbija”, sa već čuvenom Pixelatom, Lotusom, reciklažnim rančevima za sakupljanje limenki i najnovijom aktivacijom, digitalnim sistemom za brojanje prikupljenih limenki koje će biti donirane.

Fondacija koja je već godinama posvećena promociji reciklaže limenki i edukaciji o značaju zaštite životne sredine, i ovoga puta će na inovativan i kreativan način nastaviti svoju misiju. Posebno iznenađenje od “Recan fondacije” i Exit fondacije čeka posetioce na VIP i VIP gold glavne bine – točeno pivo služiće se u limitiranoj količini aluminijumskih čaša koje se skoro 100% recikliraju i predstavljaju pravo cirkularno pakovanje – najnoviji trend u Americi.

 

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama