Vanredna inspekcijska kontrola meda

med tegla
med tegla

Veterinarska inspekcija je naložila vanrednu kontrolu proizvodnje i prometa meda nakon objave u medijima da su od 25 analiziranih uzoraka meda, čak 22 falsifikata, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Laboratorija koja je radila pomenute analize meda nije ovlašćena da vrši službene kontrole te ove rezultate treba uzeti sa rezervom, a nakon dobijenih rezultata vanrednih kontrola Ministarstvo će objaviti nalaze, navodi se u saopštenju.

U redovnim kontrolama, koje veterinarska inspekcija svakodnevno sprovodi, nije do sada bilo rezultata koji bi potvrdili pomenute navode u medijima.

– Istina je da smo se u prošlosti suočavali sa problemom pojave falsifikata na tržištu meda, ali smo zahvaljujući pojačanim kontrolama veterinarske inspekcije u proizvodnji i prometu meda, uspeli da udeo takve vrste proizvoda smanjimo na najmanju moguću meru – navodi Ministarstvo.

– Kao što je poznato, cilj nam je da potrošačima obezbedimo bezbedne i kvalitetne proizvode koji ispunjavaju sve propisane uslove, kao i da se u njihovim deklaracijama nalaze tačne informacije o sastavu i poreklu – ističe se u saopštenju.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje