Traktori ponovo blokirali Novi Sad, najavljena radikalizacija protesta

poljoprivreda_traktor_njiva
poljoprivreda_traktor_njiva

Poljoprivrednici koji četvrti dan protestuju ispred zgrade Pokrajinske vlade, danas oko 10 sati ponovo su blokirali Bulevar Mihajla Pupina u centru Novog Sada. Oni su kasno noćas prekinuli blokade čekajući da im se neko iz Vlade Srbije obrati, ali su jutros nastavili s blokadama jer im se niko nije obratio, prenosi Beta.

Poljoprivrednik Radoslav Adamović rekao je novinarima da će sada uslediti „radikalizacija“ protesta, ali nije precizirao kako će to izgledati.

Na blokade koje su najavili najavili za danas, poljoprivrednici iz Titela izlaze s traktorima, ali oni za sada ne blokiraju saobraćaj. Paori iz Vršca se u subotu priključuju protestima.

Poljoprivrednici su u četvrtak blokirali Bulevar Mihajla Pupina i Varadinski most, posle neuspelih pregovra s predsednicom tehničke vlade Anom Brnabić. Traktori su blokirali saobraćaj duž Bulevara Mihajla Pupina, na raskrsnici sa Jevrejskom ulicom, kao i Varadinski most.

Poljoprivrednici zahtevaju otkupnu cenu suncokreta od minimum 700 evra po toni, subvencije za gorivo, slobodan izvoz poljoprivrednih proizvoda, moratorijum i zamrzavanje kredita, premiju za mleko od 15 dinara po litri, kao i 30 odsto subvencija za đubrivo, a traže i da se proglasi elementarna nepogoda zbog velike suše.

Poljoprivrednik Đorđe Grujić rekao je u četvrtak da je definitivno da Vlada nije ispunila ništa i da za takav dogovor nisu ni morali da idu do Beograda.

– Dobili smo isto ono što su ponudili prvi dan – naveo je.

Tražili su i da plaćaju gorivo bez akciza, ali im je rečeno da je to nemoguće i da će im vraćati 22 dinara po litru, ali će biti ukinuta zabrana izvoza svih primarnih poljoprivrednih proizvoda.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje