“Sigma” sa partnerima iz Egipta proizvodi ekološka dezinfekciona sredstva

Hoda Galal Yassa_ Dragan Kapicic
Hoda Galal Yassa_ Dragan Kapicic

Foto: PKS

Kompanija “Sigma” iz Crvenke potpisala je dva memoranduma o razumevanju sa kompanijama “Technical Chemical Laboratories” i “Rampex” iz Kaira sa kojima će u Egiptu osnovati zajedničko preduzeće za proizvodnju ekoloških dezinfekcionih sredstava, saopštila je Privredna komora Srbije.

“Sigma” će iz Srbije izvoziti tehnologiju a zajedničkim ulaganjem (joint venture) sa dve egipatske kompanije, koje zapošljavaju 14.000 ljudi u tamošnjoj hemijskoj industriji, srpski proizvodi za dezinfekciju biće prisutni na tržištu celog afričkog kontinenta.

– Dogovor je da “Sigma” da opremu i tehnologiju, a dve povezane egipatske firme logistiku u proizvodnji i distribuciju dezinfekcionih sredstava na teritoriji Egipta. Takođe, egipatska kompanija bi plasirala gotove proizvode, kao i tehnologiju ostalim afričkim zemljama – kaže Dragan Stevanović, sekretar Udruženje za hemijsku, gumarsku i industriju nemetala PKS.

Memorandume o razumevanju potpisali su Dragan Kapičić, vlasnik i direktor kompanije “Sigma” Crvenka i dr Hoda Galal Jasa, (Hoda Galal Yassa), predsednica i izvršna direktorka “HYassa Group”, u čijem se vlasništvu nalaze obe egipatske kompanije.

U pitanju je višemilionska zajednička investicija, a finalizacija ugovora dve strane planirana je na jesen ove godine.

Inače, domaća kompanija “Sigma” je vlasnik tehnologije “Hlorogen”, poseduje C znak za opremu, i jedini u zemlji imaju EU sertifikat da je njihovo sredstvo učinkovito na virus Sars-CoV-2, izazivača Covid-19.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300