“Sigma” sa partnerima iz Egipta proizvodi ekološka dezinfekciona sredstva

Hoda Galal Yassa_ Dragan Kapicic
“Sigma” sa partnerima iz Egipta proizvodi ekološka dezinfekciona sredstva

Foto: PKS

Kompanija “Sigma” iz Crvenke potpisala je dva memoranduma o razumevanju sa kompanijama “Technical Chemical Laboratories” i “Rampex” iz Kaira sa kojima će u Egiptu osnovati zajedničko preduzeće za proizvodnju ekoloških dezinfekcionih sredstava, saopštila je Privredna komora Srbije.

“Sigma” će iz Srbije izvoziti tehnologiju a zajedničkim ulaganjem (joint venture) sa dve egipatske kompanije, koje zapošljavaju 14.000 ljudi u tamošnjoj hemijskoj industriji, srpski proizvodi za dezinfekciju biće prisutni na tržištu celog afričkog kontinenta.

– Dogovor je da “Sigma” da opremu i tehnologiju, a dve povezane egipatske firme logistiku u proizvodnji i distribuciju dezinfekcionih sredstava na teritoriji Egipta. Takođe, egipatska kompanija bi plasirala gotove proizvode, kao i tehnologiju ostalim afričkim zemljama – kaže Dragan Stevanović, sekretar Udruženje za hemijsku, gumarsku i industriju nemetala PKS.

Memorandume o razumevanju potpisali su Dragan Kapičić, vlasnik i direktor kompanije “Sigma” Crvenka i dr Hoda Galal Jasa, (Hoda Galal Yassa), predsednica i izvršna direktorka “HYassa Group”, u čijem se vlasništvu nalaze obe egipatske kompanije.

U pitanju je višemilionska zajednička investicija, a finalizacija ugovora dve strane planirana je na jesen ove godine.

Inače, domaća kompanija “Sigma” je vlasnik tehnologije “Hlorogen”, poseduje C znak za opremu, i jedini u zemlji imaju EU sertifikat da je njihovo sredstvo učinkovito na virus Sars-CoV-2, izazivača Covid-19.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama