Šid dobio savremenu LED rasvetu

javna rasveta Šid
led_rasveta_sid

Foto: Opština šid

U Šidu i 18 naseljenih mesta postavljeno je 3.419 svetiljki sa 113 savremenih sistema za uključivanje i isključivanje. Dosadašnja, zastarela javna rasveta zamenjena je novom, energetski efikasnijom i sa dužim vekom trajanja, saopštila je Opština Šid.

Ugovor sa privatnim partnerom potpisan je na 13 godina tokom koga će opština ostvariti direktnu finansijsku uštedu od najmanje 354.121 EUR i neće doći do uvećanja dosadašnjih troškova, a opština nema kreditno zaduženje, navedeno je u saopštenju.

Privatni partneri  Opštini Šid su “Petrol” Beograd, Smart Energy Investment Kft ogranak SEI Beograd sa podizvođačem “HS Engineering” Novi Sad. Javno-privatno partnerstvo će trajati 13 godina.

U najvažnije rezultate projekta ubraja se smanjenje emisija ugljen-dioksida (u odnosu na slučaj kada bi se koristila stara rasveta koja bi trošila više energije) za 718 t godišnje i smanjenje godišnje potrošnje električne energije za više od 70% ili odnosno za 1.300 MWh.

 

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300