Reka Đetinja obojena u intenzivno zelenu boju šamponom za pranje automobila

reka djetinja zagadjenje
reka djetinja zagadjenje

Foto: Ministarstvo zaštite životne sredine

U popodnevnim časovima, u ponedeljak, 29. maja, primećena je intenzivno zelena boja u reci Đetinji, nakon čega su na teren izašli Komunalna milicija, Ekološka inspekcija grada Užica i republički ekološki inspektor. U saradnji sa građanima otkriven je uzrok i počinilac ovog dela. Reč je o preduzetničkoj radnji koja se bavi prozvodnjom šampona za pranje automobila, saopštilo je Ministarstvo zaštite životne sredine.

Ministarstvo nije saopštilo o kom licu i o kojoj radnji je reč.

Navodno, kako je izjavio vlasnik radnje, šampon se pravi na biljnoj bazi, a do izlivanja u Jaz na Međaju došlo je prilikom pranja prostorija u kojima se odvija proizvodnja, navedeno je u saopštenju.

Prema počiniocu će, u okviru nadležnosti Komunalne milicije i Ekološe inspekcije grada, biti izrečena kazna i pokrenut prekršajni postupak, a republički ekološki inspektor će u okviru svojih nadležnosti izvršiti nadzor, radi preciznog utvrđivanja materija koje se koriste u proizvodnji i preduzeti mere u skladu sa zakonom.

“Najoštrije osuđujemo neodgovorno ponašanje koje je opravdano uznemirilo građane, bez obzira, što nije bilo posledica po riblji fond u reci Đetinji”, piše u saopštenju Ministarstva.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300