Radovi na kanalskoj mreži za odvodnjavanje u Vojvodini – prenamenom i u funkciji navodnjavanja

kanal
kanal

Krajem prošle godine, JVP “Vode Vojvodine” pokrenulo je veliki projekat prenamene dela kanalske mreže za odvodnjavanje u dvonamenske sisteme. To znači da kanalska mreža koja je inače služila za odvodnjavanje, posle više decenija ovim radovima dobija i novu funkciju – funkciju navodnjavanja u letnjim mesecima, saopštilo je “Vode Vojvodine”.

U okviru ovog programa predviđena je rekonstrukcija 24 sistema. Trenutno je u toku 20 projekata, dok su na četiri sistema završeni radovi i kanali potpuno spremni za sezonu navodnjavanja.

Dužina kanalske mreže koja je obuhvaćena radovima iznosi oko 700 kilometara, a površina na kojoj će biti omogućeno navodnjavanje iznosiće oko 32.000 hektara.

Radovi podrazumevaju mašinsko uklanjanje vegetacije, iskop kanala, razastiranje zemlje, čišćenje propusta kanala, kao i rekonstrukciju postojećih kanala i objekata na njima.

– Prema trenutnoj dinamici izvođenja i povoljnim vremenskim prilikama, očekujemo da radovi na svim sistemima budu završeni do kraja proleća – istaknuto je u saopštenju “Vode Vojvodine”.

radovi odvodnjavanje navodnjavanje Vojvodina

Foto: vodevojvodine.com

Radovi pokrivaju teritoriju cele Vojvodine, Srem, Banat i Bačku, a za njih je JVP “Vode Vojvodine” opredelilo sredstva u visini od 1,4 milijarde dinara.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300