Prvi put posle Tita srpska hrana u Saudijskoj Arabiji

Jabuke u gajbici
gajbica_jabuke_voce

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović sastao se sa predstavnicima Uprave za hranu i lekove Saudijske Arabije gde je i zvanično obavešten da je Republika Srbija stavljena na listu odobrenih izvoznika hrane u tu zemlju, navodi se u saopštenju ministarstva.

Posle više od 40 godina, mleko i mlečni proizvodi moći će da se izvoze u Saudijsku Arabij. Voće i povrće takođe može nesmetano da se izvozi, dok se u narednih 20 dana očekuju i dozvole za izvoz ovčijeg i goveđeg mesa.

sastanak ministra poljoprivrede sa predstavnicima Saudijske Arabije

Foto: minpolj.gov.rs

Mogućnost plasmana srpske hrane na ovo visokoplatežno tržište predstavlja odličnu priliku za naše proizvođače, posebno u situaciji kada cene hrane dostižu rekordne nivoe, navedeno je u saopštenju.

Vrednost dosadašnje razmene dve zemlje za proizvode koji su mogli da se izvoze raste svake godine i samo u prethodnoj je dostigla iznos od 9 miliona dolara, dok je za 6 meseci 2022. već na nivou od 6 miliona dolara.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300