Prva prodavnica čuvene švajcarske čokolade “Lindt” u Srbiji

Lindt cokolade
lindt_cokolade

Foto: lindt.bg

U centru Beograda otvorena je prva prodavnica švajcarskog proizvođača čokolade “Lindt & Sprungli”, koja je time i Srbiju stavila na kartu maloprodajne mreže.

Naime, prva specijalizovana “Lindt” prodavnica otvorena je u Kolarčevoj ulici i nalazi se u vlasništvu kompanije “Inkofoods”, koja je osnovana u septembru prošle godine. Iza nje stoje kompanije “Benlian Foods” iz Srbije i “Inkofoods OOD” iz Bugarske, koja ima dugogodišnje iskustvo sa najpoznatijim svetskim proizvođačima slatkih programa, piše portal Retail Serbia.

Švajcarska kompanija je svoju priču započela 1845. godine otvaranjem poslastičarnice u centru Ciriha. Retail divizija “Lindt & Sprungli” osnovana je 2009. godine, i sa više od 400 maloprodajnih objekata, ostvaruje promet veći od 500 miliona franaka (oko 478 miliona evra). U našem regionu “Lindt Store” nalazi se i u Mađarskoj i Bugarskoj.

Specijalizovan za poslastičarstvo i proizvodnju čokolade, “Lindt & Sprungli” takođe poseduje i lanac brendiranih prodavnica i kafića, više od 410 širom sveta. Neto prihod u 2020. godini iznosio je 320,1 milion švajcarskih franaka (oko 305,9 miliona evra). Kompanija ima svoje fabrike u Švajcarskoj, Nemačkoj, Francuskoj, Italiji, Austriji i Sjedinjenim Američkim Državama.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje