Prijava za privredni prestup: Pomor ribe u Moravici zbog naglog ispuštanja vode iz MHE

Ribice u reci
voda_reka_ribice

Po prijavi uginuća ribe iz reke Moravica u opštini Arilje, republička inspekcija zaštite životne sredine izašla je na teren u najkraćem roku i konstatovala da je do uginuća ribe došlo 7. avgusta 2022. godine, jer je mini hidroelektrana „Brusnik“ ispuštala veliku količinu vode iz akumulacije, saopštilo je Ministarstvo zaštite životne sredine.

Zbog uočene nezakonitosti, odnosno ispuštanja vode iz akumulacije, inspekcija zaštite životne sredine podneće prijavu za privredni prestup protiv mini hidroelektrane „Brusnik“.

Prijavu za privredni prestup podneće i korisnik ribarskog područja ,,Zapadna Morava,, – „Balkan Eco Team“ iz Prijepolja, koji će takođe zahtevati od privrednog subjekta naknadu štete u skladu sa Pravilnikom o načinu određivanja i visini naknade štete nanete ribljem fondu, donetim od strane Ministarstva zaštite životne sredine.

Korisnik ribarskog područja izvršio je kontrolu ribolovne vode po nalogu republičke inspekcije za ribarstvo Ministarstva zaštite životne sredine, a vanredni nadzor mini hidroelektrane „Bresnik“ izvršila je i vodna inspekcija Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300