Posle 30 godina “Air Serbia” ponovo direktno leti za Čikago od 17. maja

avion oblaci
avion oblaci

Avio kompanija “Air Serbia” je najavila da će od srede, 17. maja, ponovo uspostaviti direktne letove između Beograda i Čikaga kojih nije bilo više od 30 godina.

Zvanični ispraćaj prvog leta “Air Serbia” za Čikago biće na Aerodromu „Nikola Tesla“ u prisustvu visokih zvaničnika, navela je “Air Serbia”.

Ranije je “Air Serbia” saopštila da je nova linija nastavak širenja poslovanja u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) i da će se letovi od Beograda do Čikaga do 11. juna obavljati dva puta nedeljno – sredom i subotom, dok će se od 12. juna letovi obavljati tri puta nedeljno – ponedeljkom, sredom i subotom.

Letovi od Beograda do čikaškog Međunarodnog aerodroma „O’Her“ trajaće oko 11 sati i obavljaće se avionima erbas A330 iz dugolinijske flote”Air Serbia”.

U “Air Serbia” smatraju da će nova linija značiti i bolje povezivanje regiona sa Čikagom, trećim najvećim gradom u SAD, iza Njujorka i Los Anđelesa, gde živi veliki broj ljudi poreklom s ovih prostora.

U “Air Serbia” su naveli da će preko Beograda omogućiti dobre veze između Čikaga i drugih gradova u svojoj mreži, kao što su Atina, Beč, Berlin, Bolonja, Bukurešt, Dubrovnik, Istanbul, Larnaka, Ljubljana, Prag, Pula, Podgorica, Rim, Sarajevo, Skoplje, Sofija, Tivat, Venecija, Zagreb.

Zahvaljujući međulinijskoj saradnji s kompanijama “JetBlue” i “American Airlines”, “Air Serbia” će moći da ponudi bolju povezanost i putnicima koji iz Čikaga i Njujorka nastavljaju putovanja ka drugim tačkama Severne Amerike.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300