Podelom JKP “Hammeum” Prokuplje dobilo još jedno javno preduzeće

Podelom JKP “Hammeum” Prokuplje dobilo još jedno javno preduzeće

Upisom u Agenciji za privredne registre, Prokuplje je od 5. septembra dobilo još jedno Javno komunalno preduzeće “Gradski vodovod”, čija će osnovna delatnost biti skupljanje, prečišćavanje i distribucija vode. Novo preduzeće je nastalo izdvajanjem iz postojećeg JKP “Hammeum”, iz koga su pojedine nadležnosti, poput čistoće, naplate parkinga, tržnice i javnog zelenila ranije izdate koncesionaru na 15 godina, uz godišnju naknadu od 505.000 dinara.

Registracijom u APR stekli su se i uslovi da se najavljena koncesija privede kraju i da beogradska firma “Demetra RB” koja je ranije dobila posao u gradu, počne sa radom.

Za v.d. direktora “Gradskog vodovoda” imenovan je Saša Stošić, a novo preduzeće, čiji je osnivač Grad Prokuplje, će u startu raspolagati imovinom od 1.007.999 dinara novčanog i 8.105.000 nenovčanog kapitala.

Kako je ranije rečeno, “Gradski vodovod” će preuzeti 159 radnika, dok će 108 zaposlenih ostati u starom preduzeću JKP “Hammeum”.

Radnici koji ostaju u “Hammeum” su se prethodnih meseci više puta javno bunili strahujući da ih čeka sudbina nedavno ugašenog Sportskog centra, kada je 70-ak radnika ostalo bez posla.

Izvor: Južne vesti

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama