Podela plavih i zelenih kanti domaćinstvima Zvezdare i Surčina 30. i 31. novembra

plave i zelene kante
plave_zelene_kante

Foto: gradskacistoca.rs

Beogradska “Gradska čistoća” tokom dana vikenda 30. i 31. oktobra, počev od 08.00 časova pre podne, deliće plave i zelene PVC kante namenjene odlaganju klasičnog komunalnog i reciklažnog otpada na GO Zvezdara i Surčin, saopštio je JKP.

Tokom dana vikenda više od 100 domaćinstva naselja Šoferski raj na GO Zvezdara dobiće zelene i plave PVC kante koje ekipe JKP “Gradska čistoća” dostavljaju na kućnu adresu.

Oko 2.200 domaćinstava naselja Dobanovci u Surčinu, osim zelenih kanti namenjenih odlaganju klasičnog komunalnog otpada, koje su već podeljene sugrađanima ovog dela Beograda, dobiće i plave PVC kante namenjene odlaganju otpada za reciklažu.

Tehnologijom odnošenja smeća putem kanti, sugrađanima se olakšava odlaganje otpada i pruža kvalitetnija komunalna usluga, a podelom plavih kanti mnoga domaćinstva počinju aktivno učešće u reciklaži čime se smanjuju količine klasičnog komunalnog otpada u zelenim kantama, navedeno je u saopštenju.

Tokom uručenja kanti, koje će biti obavljeno od 08.00 do 14.00 časova, sugrađanima će biti predočena dinamika pražnjenja i odvoženja smeća, tako da je jedina njihova obaveza da određenim danom u nedelji kante ostavljaju ispred svojih kapija, na ulici, jer radnici “Čistoće” ne ulaze u privatan posed.

Oni koji ne budu u mogućnosti da kante preuzmu tokom ove podele, naknadno se mogu javiti pogonu JKP “Gradska čistoća” Zemun ili Zvezdara, kako bi dogovorili preuzimanje kante za svoje domaćinstvo.

***

Detaljne informacije o plavim i zelenim kantama možete pogledati u tekstu ispod

Gde reciklirati u Beogradu: Plave i zelene kante u kućama – SRDA

 

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300