Podela plavih i zelenih kanti domaćinstvima Zvezdare i Surčina 30. i 31. novembra

plave i zelene kante
plave_zelene_kante

Foto: gradskacistoca.rs

Beogradska “Gradska čistoća” tokom dana vikenda 30. i 31. oktobra, počev od 08.00 časova pre podne, deliće plave i zelene PVC kante namenjene odlaganju klasičnog komunalnog i reciklažnog otpada na GO Zvezdara i Surčin, saopštio je JKP.

Tokom dana vikenda više od 100 domaćinstva naselja Šoferski raj na GO Zvezdara dobiće zelene i plave PVC kante koje ekipe JKP “Gradska čistoća” dostavljaju na kućnu adresu.

Oko 2.200 domaćinstava naselja Dobanovci u Surčinu, osim zelenih kanti namenjenih odlaganju klasičnog komunalnog otpada, koje su već podeljene sugrađanima ovog dela Beograda, dobiće i plave PVC kante namenjene odlaganju otpada za reciklažu.

Tehnologijom odnošenja smeća putem kanti, sugrađanima se olakšava odlaganje otpada i pruža kvalitetnija komunalna usluga, a podelom plavih kanti mnoga domaćinstva počinju aktivno učešće u reciklaži čime se smanjuju količine klasičnog komunalnog otpada u zelenim kantama, navedeno je u saopštenju.

Tokom uručenja kanti, koje će biti obavljeno od 08.00 do 14.00 časova, sugrađanima će biti predočena dinamika pražnjenja i odvoženja smeća, tako da je jedina njihova obaveza da određenim danom u nedelji kante ostavljaju ispred svojih kapija, na ulici, jer radnici “Čistoće” ne ulaze u privatan posed.

Oni koji ne budu u mogućnosti da kante preuzmu tokom ove podele, naknadno se mogu javiti pogonu JKP “Gradska čistoća” Zemun ili Zvezdara, kako bi dogovorili preuzimanje kante za svoje domaćinstvo.

***

Detaljne informacije o plavim i zelenim kantama možete pogledati u tekstu ispod

Gde reciklirati u Beogradu: Plave i zelene kante u kućama – SRDA

 

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje