Od 17. maja direktni letovi Beograd – Čikago

avion prozor
Od 17. maja direktni letovi Beograd – Čikago

Kompanija “Air Serbia” saopštila je da će od 17. maja uspostaviti direktne letove između Beograda i Čikaga, a da će tokom predstojeće letnje sezone povećati broj letova do Njujorka i od 18. juna do početka septembra leteti sedam puta nedeljno do tog američkog grada, odnosno svakog dana.

Do 11. juna letovi do Međunarodnog aerodroma O’Her (ORD) u Čikagu obavljaće se dva puta nedeljno, sredom i subotom, a od 12. juna tri puta nedeljno i to ponedeljkom, sredom i subotom, navodi se u saopštenju.

Do sada najveće povećanje u broju nedeljnih letova “Air Serbia” do Njujorka rezultat je nedavnog proširenja flote za dugolinijski saobraćaj. Pored aviona erbas A330-200 sa likom Nikole Tesle, nacionalna avio-kompanija od novembra prošle godine raspolaže i erbasom A330-200 sa likom Mihajla Pupina, navodi kompanija.

– “Air Serbia” do Njujorka leti već sedam godina. Za to vreme broj nedeljnih letova se menjao, ali nikada nije prešao šest. U međuvremenu smo preduzeli niz aktivnosti, od osnaživanja flote do proširenja tima kabinske posade, i zahvaljujući tome sada sa zadovoljstvom možemo da najavimo da ćemo tokom leta do Njujorka leteti svakodnevno – kaže Džordž Petković, regionalni direktor “Air Serbia” za Severnu i Južnu Ameriku.

Od 2016. godine između Beograda i Njujorka sa “Air Serbia” je letelo više od 460.000 putnika. To je jedna od najtraženijih destinacija u mreži nacionalnog avio-prevoznika. Tokom zimske sezone, “Air Serbia” je između Beograda i Njujorka letela tri puta nedeljno, utorkom, četvrtkom i nedeljom, istaknuto je.

Iz kompanije navode da se karte mogu kupiti putem veb sajta, mobilne aplikacije, kao i u poslovnicama “Air Serbia”, a prodaja je za sada premašila očekivanja, s obzirom na to da je reč o potpuno novoj liniji.

Povećanjem broja letova između Beograda i Njujorka, kao i uvođenjem letova do Čikaga, srpska nacionalna avio-kompanija će tokom predstojeće letnje sezone nuditi do 10 nedeljnih letova između glavnog grada Srbije i Severne Amerike.

Zahvaljujući partnerstvu “Air Serbia” sa kompanijom “American airlines” omogućena su i jednostavnija putovanja iz Beograda, preko Njujorka i Čikaga, do istočne i zapadne američke obale, čime nacionalna avio-kompanija putnicima pruža još bolju povezanost Srbije, regiona i Evrope sa različitim destinacijama širom SAD.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama