Od 17. maja direktni letovi Beograd – Čikago

avion prozor
avion prozor

Kompanija “Air Serbia” saopštila je da će od 17. maja uspostaviti direktne letove između Beograda i Čikaga, a da će tokom predstojeće letnje sezone povećati broj letova do Njujorka i od 18. juna do početka septembra leteti sedam puta nedeljno do tog američkog grada, odnosno svakog dana.

Do 11. juna letovi do Međunarodnog aerodroma O’Her (ORD) u Čikagu obavljaće se dva puta nedeljno, sredom i subotom, a od 12. juna tri puta nedeljno i to ponedeljkom, sredom i subotom, navodi se u saopštenju.

Do sada najveće povećanje u broju nedeljnih letova “Air Serbia” do Njujorka rezultat je nedavnog proširenja flote za dugolinijski saobraćaj. Pored aviona erbas A330-200 sa likom Nikole Tesle, nacionalna avio-kompanija od novembra prošle godine raspolaže i erbasom A330-200 sa likom Mihajla Pupina, navodi kompanija.

– “Air Serbia” do Njujorka leti već sedam godina. Za to vreme broj nedeljnih letova se menjao, ali nikada nije prešao šest. U međuvremenu smo preduzeli niz aktivnosti, od osnaživanja flote do proširenja tima kabinske posade, i zahvaljujući tome sada sa zadovoljstvom možemo da najavimo da ćemo tokom leta do Njujorka leteti svakodnevno – kaže Džordž Petković, regionalni direktor “Air Serbia” za Severnu i Južnu Ameriku.

Od 2016. godine između Beograda i Njujorka sa “Air Serbia” je letelo više od 460.000 putnika. To je jedna od najtraženijih destinacija u mreži nacionalnog avio-prevoznika. Tokom zimske sezone, “Air Serbia” je između Beograda i Njujorka letela tri puta nedeljno, utorkom, četvrtkom i nedeljom, istaknuto je.

Iz kompanije navode da se karte mogu kupiti putem veb sajta, mobilne aplikacije, kao i u poslovnicama “Air Serbia”, a prodaja je za sada premašila očekivanja, s obzirom na to da je reč o potpuno novoj liniji.

Povećanjem broja letova između Beograda i Njujorka, kao i uvođenjem letova do Čikaga, srpska nacionalna avio-kompanija će tokom predstojeće letnje sezone nuditi do 10 nedeljnih letova između glavnog grada Srbije i Severne Amerike.

Zahvaljujući partnerstvu “Air Serbia” sa kompanijom “American airlines” omogućena su i jednostavnija putovanja iz Beograda, preko Njujorka i Čikaga, do istočne i zapadne američke obale, čime nacionalna avio-kompanija putnicima pruža još bolju povezanost Srbije, regiona i Evrope sa različitim destinacijama širom SAD.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300