Mihajlović sa predstavnicima francuskog EDF o saradnji u procesu energetske tranzicije

EDF i Mihajlovic
EDF i Mihajlovic

Foto: mre.gov.rs

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je sa delegacijom francuske kompanije EDF o mogućnostima za saradnju u procesu energetske tranzicije.

– Srbija je u procesu energetske tranzicije i naš cilj je da do 2050. godine dostignemo karbonsku neutralnost. Put i dinamiku ostvarenja tog cilja utvrdićemo kroz strateške dokumente koji su u procesu izrade, integrisani nacionalni energetsko-klimatski plan i novu strategiju razvoja energetike, u kojima sagledavamo različite scenarije i mogućnosti za korišćenje svih vidova energije, uključujući i nuklearnu. Naš cilj je da budemo energetski bezbedni i imamo održiv energetski miks, a težište u procesu dekarbonizacije biće na obnovljivim izvorima energije i reverzibilnim hidroelektranama – rekla je Mihajlović.

Predstavnici francuske kompanije upoznali su predstavnike Ministarstva sa svojim iskustvom u razvoju energetskih kapaciteta, tehnologijama koje koriste, kao i visokim bezbednosnim standardima u elektranama kojima upravlja EDF.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300