Konkurs za zamenu kotlova u javnim ustanovama i toplanama vredan 120 miliona dinara

toplana beograd
toplana beograd

Ministarstvo zaštite životne sredine raspisalo je Javni konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje realizacije projekata nabavke, zamene, rekonstrukcije i sanacije kotlarnica za grejanje u 2023. godini.

Predmet ovog javnog konkursa je dodela sredstva jedinicama lokalne samouprave za sufinansiranje projekata nabavke, zamene, rekonstrukcije i sanacije kotlarnica za grejanje u 2023. godini, koji će omogućiti smanjenje ispuštanja zagađujućih supstanci u životnu sredinu, iz kotlarnica za grejanje u okviru objekata koji su u nadležnosti jedinica lokalne samouprave, s ciljem unapređenja kvaliteta vazduha, preduzimanja preventivnih mera u segmentima značajnim za zaštitu vazduha od zagađenja i zaštite i unapređivanja životne sredine.

Ukupna raspoloživa sredstva za realizaciju ovog javnog konkursa obezbeđena su u iznosu od 120 miliona dinara.

Navedena sredstva dodeljuju se jedinicama lokalne samouprave. Sredstva koja se dodeljuju po ovom konkursu utvrđuju se u iznosu od najviše 80% opravdanih troškova. Preostali iznos od najmanje 20% troškova snosi korisnik sredstava.

Pravo na podnošenje zahteva za dodelu sredstava imaju jedinice lokalne samouprave na teritoriji Republike Srbije.

Rok za podnošenje zahteva je 28. septembra 2023. godine.

Podsećamo da je ove godine za ovu namenu bio raspisan konkurs u februaru za koji je interesovanje lokalnih samouprava bilo veliko te iako su ispunjavale uslove nisu dobile sredstva.  Tada je dodeljeno 220 miliona dinara. Više o tome pogledajte OVDE.

U rebalansu budžeta stavka Nabavka, zamena, rekonstrukcija i sanacija kotlarnica za grejanje povećana sa 220 na 340 miliona. Tako da sada ima uslova za ovaj konkurs kojim je orpedeljeno još 120 miliona dinara. O rebalansu budžeta možete pogledati u tekstu OVDE.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300