Cenovni rat tržišta električnih automobila – Stižu modeli za 25.000 dolara

Elektricni automobili
elektricni_automobili

Izvršni direktor Forda smatra da će se na tržištu električnih automobila uskoro desiti pravi cenovni rat, jer po njegovom mišljenju stižu modeli koji će imati cenu od oko 25.000 dolara. Dodao je da će se ova vozila prodavati putem interneta i da neće biti pregovora o ceni, prenose agencije,

Zbog problema u proizvodnji i velike potražnje, trenutno se na tržištu ne dešava ništa što bi moglo da se označi kao cenovni rat kada se govori o električnim automobilima. Sasvim suprotno, dileri i proizvođači sada ostvaruju ozbiljnu zaradu na visokim maržama, ali jedan od najvažnijih ljudi globalne automobilske industrije smatra da će se ovo promeniti.

Jim Farley, izvršni direktor Forda, smatra da će troškovi proizvodnje vozila na struju pasti tokom narednih godina i to dovoljno nisko da će biti dostupan veći broj električnih automobila sa cenom od oko 25.000 dolara. On smatra da će to dovesti do “ogromnog cenovnog rata” u ovoj industriji. Prema njegovom mišljenju, aktuelna situacija ne otvara mnogo prostora za niže cene, jer Ford Mustang Mach-E koji ima početnu cenu od 45.000 dolara ima bateriju za čiju proizvodnju ova kompanija mora da plati 18.000 dolara, izveštava ABC news.

Farley smatra da će baterije postati dosta jeftinije za proizvodnju, a Ford razvija i novu platformu za električna vozila koja će znatno smanjiti troškove proizvodnje. Kako bi bili kompetitivni tokom ovog potencijalnog cenovnog rata, Farley je izjavio da je Ford spreman da smanji troškove distribucije i marketinga.

Glavni čovek američke kompanije nije saopštio specifične planove za model sa cenom od 25.000 dolara, ali pojedini proizvođači već imaju nekoliko projekata.

Volkswagen je sa svojim ID.Life konceptom najavio novi električni automobil koji će imati cenu od oko 24.000 dolara, dok su planovi Tesle za proizvodnju pristupačnog modela sa cenom od oko 25.000 dolara trenutno pauzirani.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300