Bašta u srcu grada – Sajam hortikulture “Beoplantfair” od 07. do 11. aprila u Beogradu

crvena_ruza_cvece

Na Beogradskom sajmu će od 07. do 11. aprila biti održan Međunarodni sajam hortikulture “Beoplantfair” pod sloganom “Bašta u srcu grada”.

Ovu manifestacije obogaćuju i dopunjuju još tri izložbe:

  • 25. Izložba lekovitog bilja i preparata od meda “Darovi prirode
  • 10. Izložba baštenskih i parkovskih mašina i prateće opreme – “Motoplantexpo
  • 6. Izložba organske proizvodnje “Organic fest“.

U hali 3 i na otvorenom prostoru posetioci će moći da posete najmirisniju i najšareniju manifestaciju Beogradskog sajma.

Svake godine, tokom proleća, okupljaju se stručni uzgajivači biljaka i specijalizovani rasadnici iz cele zemlje, kako bi predstavili najkvalitetnije i najbolje baštenske biljke, kako našeg podneblja tako i sa nekih egzotičnih mesta.

“Beoplantfair” je već godinama zaštitni znak prolećnog sajamskog kalendara i atraktivan događaj koji okuplja ljubitelje prirode, zelenila, cveća, ekologije i prirodnih preparata, prateći koncept modernih kuća i stanova, dizajna enterijera i eksterijera i pejzažnu arhitekturu. Sajam hortikulture upravo je mesto inspiracije i ideja za uređenje terasa, balkona, bašti i ozelenjavanje vrtova, saopštili su organizatori.

Sajam hortikulture sa pratećim izložbama okuplja izlagače, pojedince, udruženja, zemljoradničke zadruge, privredne organizacija, iz raznih oblasti hortikulture: voćarstva, vinogradarstva, povrtarstva, gajenja lekovitog bilja, proizvodnje sadnica i semenskog materijala, organskog bilja, uzgajanja cveća i cvetnog materijala, pčelarstva, uzgoja i održavanje zelenih površina, pejzažne arhitekture, nove opreme i mehanizacije koja se koristi u cvećarstvu, ukrasnom parkovskom i baštenskom bilju, i dr.

Na jednom mestu okupiće se izlagači iz zemlje i inostranstva, koji će predstaviti aktuelnosti i dostignuća u gotovo svim robnim grupama iz oblasti hortikulture: sadnom materijalu, semenskoj robi, dekorativnim biljkama, proizvodnji i preradi voća i povrća, organskom bilju, dizajniranju enterijera, zalivnim sistemima, opremi za navodnjavanje i priboru za zalivanje, plastenicima, stručnoj literaturi.

Izložba “Darovi prirode” ponudiće čajeve i meleme, lekovito i aromatično bilje, med i preparate od meda, gljive i šumske plodove, fitokozmetičke i fitofarmakološke preparate. Na sajmu će moći da se kupe sadnice voća, cveća, četinara i ukrasnog bilja, kaktusi, sezonsko cveće, začinsko i aromatično bilje, kao i rasadi povrća.

“Beoplantfair”je tradicionalno odlična prilika za sve male proizvođače i domaćinstva da izađu izvan svog lokalnih tržišta i uspostave nove kontakte, te utemelje buduće saradnje.

Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije.

Ovogodišnji sajam će takođe uključiti razgovore i aktivnosti, stručne savete i animaciju za najmlađe.

U planu su predavanja na temu pejzažne arhitekture, revijalno pravljenje cvetnih aranžmana srednjoškolaca, učešće dece iz vrtića koja će kroz praksu i edukaciju o sadnji biljaka naučiti nešto novo, a u najavi je i poklanjanje 650 sadnica borovnica od strane firme “Superior” iz Velike Plane.

Predavanja i paneli iz oblasti pejzažne arhitekture obuhvatiće nekoliko aktuelnih tema, kao što su efekti najzastupljenijih taksona drveća na kvalitet vazduha u uslovima klimatskih promena, metode lečenja drveća injektovanjem, endoterapija i pejzažna arhitektura i kvalitet života.

Ulaz je besplatan.

Radno vreme sajma:

7 – 10. april   10:00 – 19:00 časova
11. april          10:00 – 16:00 časova

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje