Bašta u srcu grada – Sajam hortikulture “Beoplantfair” od 07. do 11. aprila u Beogradu

crvena_ruza_cvece

Na Beogradskom sajmu će od 07. do 11. aprila biti održan Međunarodni sajam hortikulture “Beoplantfair” pod sloganom “Bašta u srcu grada”.

Ovu manifestacije obogaćuju i dopunjuju još tri izložbe:

  • 25. Izložba lekovitog bilja i preparata od meda “Darovi prirode
  • 10. Izložba baštenskih i parkovskih mašina i prateće opreme – “Motoplantexpo
  • 6. Izložba organske proizvodnje “Organic fest“.

U hali 3 i na otvorenom prostoru posetioci će moći da posete najmirisniju i najšareniju manifestaciju Beogradskog sajma.

Svake godine, tokom proleća, okupljaju se stručni uzgajivači biljaka i specijalizovani rasadnici iz cele zemlje, kako bi predstavili najkvalitetnije i najbolje baštenske biljke, kako našeg podneblja tako i sa nekih egzotičnih mesta.

“Beoplantfair” je već godinama zaštitni znak prolećnog sajamskog kalendara i atraktivan događaj koji okuplja ljubitelje prirode, zelenila, cveća, ekologije i prirodnih preparata, prateći koncept modernih kuća i stanova, dizajna enterijera i eksterijera i pejzažnu arhitekturu. Sajam hortikulture upravo je mesto inspiracije i ideja za uređenje terasa, balkona, bašti i ozelenjavanje vrtova, saopštili su organizatori.

Sajam hortikulture sa pratećim izložbama okuplja izlagače, pojedince, udruženja, zemljoradničke zadruge, privredne organizacija, iz raznih oblasti hortikulture: voćarstva, vinogradarstva, povrtarstva, gajenja lekovitog bilja, proizvodnje sadnica i semenskog materijala, organskog bilja, uzgajanja cveća i cvetnog materijala, pčelarstva, uzgoja i održavanje zelenih površina, pejzažne arhitekture, nove opreme i mehanizacije koja se koristi u cvećarstvu, ukrasnom parkovskom i baštenskom bilju, i dr.

Na jednom mestu okupiće se izlagači iz zemlje i inostranstva, koji će predstaviti aktuelnosti i dostignuća u gotovo svim robnim grupama iz oblasti hortikulture: sadnom materijalu, semenskoj robi, dekorativnim biljkama, proizvodnji i preradi voća i povrća, organskom bilju, dizajniranju enterijera, zalivnim sistemima, opremi za navodnjavanje i priboru za zalivanje, plastenicima, stručnoj literaturi.

Izložba “Darovi prirode” ponudiće čajeve i meleme, lekovito i aromatično bilje, med i preparate od meda, gljive i šumske plodove, fitokozmetičke i fitofarmakološke preparate. Na sajmu će moći da se kupe sadnice voća, cveća, četinara i ukrasnog bilja, kaktusi, sezonsko cveće, začinsko i aromatično bilje, kao i rasadi povrća.

“Beoplantfair”je tradicionalno odlična prilika za sve male proizvođače i domaćinstva da izađu izvan svog lokalnih tržišta i uspostave nove kontakte, te utemelje buduće saradnje.

Pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije.

Ovogodišnji sajam će takođe uključiti razgovore i aktivnosti, stručne savete i animaciju za najmlađe.

U planu su predavanja na temu pejzažne arhitekture, revijalno pravljenje cvetnih aranžmana srednjoškolaca, učešće dece iz vrtića koja će kroz praksu i edukaciju o sadnji biljaka naučiti nešto novo, a u najavi je i poklanjanje 650 sadnica borovnica od strane firme “Superior” iz Velike Plane.

Predavanja i paneli iz oblasti pejzažne arhitekture obuhvatiće nekoliko aktuelnih tema, kao što su efekti najzastupljenijih taksona drveća na kvalitet vazduha u uslovima klimatskih promena, metode lečenja drveća injektovanjem, endoterapija i pejzažna arhitektura i kvalitet života.

Ulaz je besplatan.

Radno vreme sajma:

7 – 10. april   10:00 – 19:00 časova
11. april          10:00 – 16:00 časova

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300