“Balkan Cheese Festival” 6. i 7. novembra u Domu omladine Beograda

Festival sira Beograd
balkan_cheese_festival_2

Foto: Balkan Cheese Festival/FB

U Domu omladine Beograda 6. i 7. novembra biće održana 12. izložba autohtonih sireva Balkana “Balkan Cheese Festival”, a počasni gost je Grčka, saopštili su organizatori.

Posetioci će na izložbi moći da vide retke i neobične vrste više od 100 vrsta sireva malih mlekara, zanatskih proizvođača iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Francuske, Italije i Grčke.

Sirevi Grčke biće predstavljeni pod pokroviteljstvom ambasade te zemlje u Srbiji, a njeni predstavnici će otvoriti festival u subotu 6. novembra u 11 sati.

Posebno mesto, kako je navedeno, zauzeće sirevi iz srpskog srednjevekovnog manastira Draganac sa istoka Kosova i Metohije, kao i sirevi koje prave nastavnici i učenici Mlekarske škole “Dr Obren Pejić” iz Pirota i Poljoprivredne škole sa domom učenika Futog.

Radno vreme “Balkan Cheese Festivala” biće od 10 do 20 sati u subotu i nedelju. Cena jednodnevne ulaznice je 300 dinara.

Svečana dodela nagrada za najbolje sireve po glasovima publike, najlepši štand i najlepši tanjir sireva biće održana u nedelju, 7. novembra u 19 sati.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje