“Air Serbia” od oktobra 2022. leti za Kinu

air serbia_avion
air serbia_avion

Nacionalna avio-kompanija “Air Serbia” proširiće širokotrupnu flotu još jednom letelicom tipa Erbas A330. Takođe, od oktobra kompanija počinje da leti za Kinu, a od sledećeg proleća i za Čikago.

– Trenutno su u toku pregovori i proces nabavke u vezi sa iznajmljivanjem novog aviona. Planirano je da avion dođe u Srbiju u oktobru, kao i da uđe u saobraćaj nedugo posle toga, po završetku standardne procedure koja postoji prilikom ulaska bilo koje nove letelice u flotu – izjavio je generalni direktor te kompanije Jirži Marek, prenosi Tanjug.

Novi Erbas A330 bio bi od velike pomoći u daljoj ekspanziji i povećanju obima saobraćaja u mreži destinacija “Air Serbia”. Kako je rekao, taj avion bi bio korišćen za uspostavljanje saobraćaja do Kine, u zavisnosti od dobijanja svih neophodnih dozvola, ali bi ujedno poslužio i za letove do značajnijih evropskih destinacija na kojima postoji veća tražnja.

Novi Erbas A330 takođe bi zamenio postojeći jedini širokotrupni avion YU-ARB na letovima do Njujorka, u periodu kada YU-ARB bude na redovnom servisu.

Dodao je da bi se od proleća 2023. godine nova letelica koristila za letove do Čikaga, kao i za dugo priželjkivani sedmi nedeljni let do Njujorka preko leta koji fizički nije bio izvodljiv sa samo jednim širokotrupnim avionom u floti. “Air Serbia” je planirala pokretanje letova do Čikaga ovog leta i preduzela je korake da se kratkoročno iznajmi avion sa posadom za te potrebe, ali se od toga odustalo zbog nesigurnosti na tržištu – rekao je Marek.

Direktor “Air Serbia” takođe je potvrdio da postoji plan da i novi A330 bude ukrašen u skladu sa izgledom aviona YU-ARB “Nikola Tesla”.

 

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300