Air Serbia: Letovi Beograd-Čikago od 17. maja 2023.

air serbia_avion
Air Serbia: Letovi Beograd-Čikago od 17. maja 2023.

Kompanija “Air Serbia” saopštila je da će uspostaviti direktne letove između Beograda i Čikaga (aerodrom O’Her – ORD) od 17. maja 2023. godine, posle više od 30 godina pauze, što je, naglašavaju u kompaniji, nastavak širenja poslovanja na Sjedinjene Američke Države.

Kompanija najavljuje da će se letovi do “čuvenog Vetrovitog grada” do 11. juna obavljati dva puta nedeljno – sredom i subotom – dok će se od 12. juna letovi između Beograda i Čikaga obavljati tri puta nedeljno, i to ponedeljkom, sredom i subotom.

Letovi će trajati oko 11 sati i obavljaće se avionima erbas A330 iz dugolinijske flote “Air Serbia”. Karte su već u prodaji, po početnoj ceni od 640 evra za povratni let, sa uključenim svim taksama.

Kompanija navodi da će ovako preko Beograda omogućiti dobre konekcije između Čikaga i drugih gradova u svojoj mreži, kao što su Atina, Beč, Berlin, Bolonja, Bukurešt, Dubrovnik, Istanbul, Larnaka, Ljubljana, Prag, Pula, Podgorica, Rim, Sarajevo, Skoplje, Sofija, Tivat, Venecija, Zagreb i drugi. S druge strane, zahvaljujući međulinijskoj (interline) saradnji sa kompanijama “Jetblue” i “American Airlines”, “Air Serbia” će moći da ponudi bolju povezanost i putnicima koji iz Čikaga i Njujorka nastavljaju putovanja ka drugim tačkama u okviru Severne Amerike.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama