UniCredit banka obezbedila 13 miliona dinara za unapređenje zaštićenih područja

carska_bara_drvece

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i predsednik Izvršnog odbora UniCredit banke Srbija Nikola Vuletić potpisali su Memorandum o saradnji, na osnovu kojeg će ta banka uložiti više od 13 miliona dinara u projekte unapređenja zaštićenih područja i očuvanja biodiverziteta u Srbiji u toku 2022. godine, saopštilo je Ministarstvo.

– Očuvanje prirode i prirodnih dobara za nas je od neprocenjivog značaja. Ministarstvo koje vodim svake godine ulaže značajna sredstva iz budžeta kako bi se unapredili uslovi u zaštićenim područjima, očuvala prirodna staništa, kao i flora i fauna. U tom poslu nam znači i podrška privatnog sektora i svaka inicijativa koja je usmerena na ovaj društveno odgovoran cilj. Želim da zahvalim rukovodstvu UniCredit banke što su prepoznali značaj očuvanja prirode i što su odvojili 13 miliona dinara koje će u narednoj godini uložiti u 11 zaštićenih područja u Srbiji – rekla je Vujović.

Vujović je navela da će sredstva biti uložena u poboljšanje uslova u nacionalnim parkovima Kopaonik, Đerdap i Fruška gora, specijalnim rezervatima prirode Peštersko polje, Carska bara i Karađorđevo, za spomenike prirode Slapovi Sopotnice, Lisine, Resavska pećina, Zvezdarska šuma i Bajfordova šuma.

UniCredit banka je sredstva za podršku zaštićenim područjima prikupila u novembru i decembru tekuće godine, tako što je od svakog realizovanog keš kredita i kredita za obrtna sredstva u vrednosti većoj od 200.000 dinara, izdvajala 2.000 dinara. Sredstva su prikupljena kroz kampanju “20 godina se zajedno trudimo da pokrećemo dobre stvari”, povodom 20 godina uspešnog poslovanja u Srbiji.

Predsednik Izvršnog odbora UniCredit banke Srbija Nikola Vuletić rekao je da su održivi razvoj, energetska tranzicija i zeleno finansiranje već godinama u samom fokusu poslovanja banke.

– Upravo zbog toga smo želeli da proslavu prvih 20 godina naše banke u Srbiji posvetimo ovoj temi, ali i da zajedno sa našim klijentima budemo pozitivan primer i ukažemo na značaj očuvanja životne sredine i prirodnih resursa naše zemlje. Ponosan sam što je za samo dva meseca prikupljeno više od 13 miliona dinara koja će do kraja 2022. godine biti uloženi upravo u one programe kojima je podrška najpotrebnija. Uspeh ove kampanje je ujedno i najbolja potvrda da se dobri projekti i humane ideje uvek prepoznaju. Zahvalni smo Ministarstvu zaštite životne sredine, što je prepoznalo našu iskrenu posvećenost ovoj temi i što će nam tokom sledeće godine biti partner u realizaciji i nastavku ove inicijative – rekao je Vuletić.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje