U pripremi konkurs za direktora Agencije za zaštitu životne sredine

menadzment
U pripremi konkurs za direktora Agencije za zaštitu životne sredine

Agencija za zaštitu životne sredine bi uskoro mogla da dobije direktora/direktorku na konkursu. Kako portal Srda saznaje u Ministarstvu zaštite životne sredine – „u toku je priprema pokretanja postupka za oglašavanje javnog konkursa za popunjavanje položaja“.

Sada je na čelu Agencije Stefan Simeunović. Simeunović je postavljen za vršioca dužnosti direktora Agencije za zaštitu životne sredine 8. aprila 2022. godine na šest meseci, nakon toga 9. oktobra 2022. godine na tri meseca, kao i 10. januara ove godine na tri meseca.

Pre njega,  na toj poziciji, isto u v.d. statusu, u trajanju od 6 meseci je bio Srđan Lalić. A prethodno je Filip Radović godinama bio v.d. direktora.

Radović je bio direktor Agencije od 22. februara 2013. godine do 19. marta 2015. godine, kada je prvi put postavljen na položaj vršioca dužnosti direktora. On je potom više od 20 puta postavljan za vršioca dužnosti direktora, uglavnom na tri meseca i jednom na šest meseci. Radović je čak u poslednjim produžecima funkcije postavljan retroaktivno za v.d. direktora.

Prema Zakonu o javnim preduzećima vršilac dužnosti direktora može se imenovati do imenovanja direktora javnog preduzeća po sprovedenom javnom konkursu. Period obavljanja funkcije vršioca dužnosti direktora ne može biti duži od jedne godine.

Isto lice ne može biti dva puta imenovano za vršioca dužnosti direktora. Vršilac dužnosti ima sva prava, obaveze i ovlašćenja koja ima direktor javnog preduzeća.

 

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama