U Nišu od početka godine očišćeno 26 divljih deponija

otpad divlje deponije
otpad divlje deponije

Ukupno 2.700 kubnih metara otpada biće uklonjeno do kraja 2022. godine na teritoriji grada Niša, a od početka godine očišćeno je 26 divljih deponija, izjavio je direktor Javno komunalnog preduzeća “Mediana” Ivan Mihajlović, prenosi Beta.

On je na sednici Gradskog veća rekao da ne može da kaže koliko će ukupno deponija biti očišćeno ove godine, jer iz dana u dan nastaju na novim lokacijama.

Niško Gradsko veće je na poslednjoj sednici usvojilo izmene Programa poslovanja JKP “Mediana”, zbog toga što je to preduzeće 1. avgusta podiglo cene odvoza otpada za 30%, sa 5,61 dinar po kvadratu stambenog prostora, na 7,3 dinara.

– Uvećane prihode iskoristićemo, između ostalog, za energente, opremu, isplatu jubilarnih nagrada radnicima, kao i za odštete za ujede pasa i mačaka i padove na ledu – rekao je Mihajlović.

Prema njegovim rečima preduzeću su najpotrebniji novi kamioni smećari, ali i mašine za vađenje panjeva, kao i kamion za zelenilo, a kako je dodao, vozila koje ima JKP “Mediana” u proseku su stara 19 godina.

Mihajlović je najavio da bi tri radnika JKP “Mediana” uskoro trebalo da počnu da rade kao čuvari parkova u gradu, kojih će ukupno biti ukupno osam, i dodao da trenutno u tom preduzeću rade na nabavci opreme za čuvare.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje