Tribina “Kako istražujemo zagađenje vazduha?” 7. decembra u Domu omladine u Beogradu

tribina_kako_zagadjujemo

Šesti razgovor ciklusa “Kako istražujemo?” posvećen je nauci i tehnologiji vezanoj za istraživanja zagađenja vazduha. Tribina će biti održana 7. decembra od 19h u Klubu Doma omladine u Beogradu, u organizaciji Radija Galaksija.

Na tribini će biti reči o fizici i hemiji zaštite vazduha, o procesima zagađenja vazduha, izvorima zagađenja, transportu materije, modelovanju uticaju mikroklime i topografije okoline na transport i deponovanje zagađujućih materija…

Teme su i – odakle potiču varijabilnosti i fluktuacije u zagađenju vazduha, koje se sve metode koriste koriste za analizu podataka i donošenje zaključaka o fizici i hemiji procesa zagađenja vazduha.

Učesnici će govoriti i o tehnološkim aspektima izvora zagađenja, kao i potencijalnim načinima za njegovo smanjenje, o tehnologiji zaštite životne sredine, industrijskoj emisiji zagađujućih materija, kontroli emisije i administrativnim aspektima zagađenja vazduha u svetu i kod nas.

Učesnici su dr Andreja Stojić iz Laboratorije za fiziku životne sredine na Institutu za fiziku Beograd i dr Aleksandar Jovović, redovni profesor Mašinskog fakulteta.

Moderator je Dušan Pavlović, naučni edukator u Radiju Galaksija.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300