Tribina “Kako istražujemo zagađenje vazduha?” 7. decembra u Domu omladine u Beogradu

Tribina “Kako istražujemo zagađenje vazduha?” 7. decembra u Domu omladine u Beogradu

Šesti razgovor ciklusa “Kako istražujemo?” posvećen je nauci i tehnologiji vezanoj za istraživanja zagađenja vazduha. Tribina će biti održana 7. decembra od 19h u Klubu Doma omladine u Beogradu, u organizaciji Radija Galaksija.

Na tribini će biti reči o fizici i hemiji zaštite vazduha, o procesima zagađenja vazduha, izvorima zagađenja, transportu materije, modelovanju uticaju mikroklime i topografije okoline na transport i deponovanje zagađujućih materija…

Teme su i – odakle potiču varijabilnosti i fluktuacije u zagađenju vazduha, koje se sve metode koriste koriste za analizu podataka i donošenje zaključaka o fizici i hemiji procesa zagađenja vazduha.

Učesnici će govoriti i o tehnološkim aspektima izvora zagađenja, kao i potencijalnim načinima za njegovo smanjenje, o tehnologiji zaštite životne sredine, industrijskoj emisiji zagađujućih materija, kontroli emisije i administrativnim aspektima zagađenja vazduha u svetu i kod nas.

Učesnici su dr Andreja Stojić iz Laboratorije za fiziku životne sredine na Institutu za fiziku Beograd i dr Aleksandar Jovović, redovni profesor Mašinskog fakulteta.

Moderator je Dušan Pavlović, naučni edukator u Radiju Galaksija.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama