Sve informacije o Tari – Centar za posetioce u Bajinoj Bašti

centar za posetioce tara bajina basta
centar za posetioce tara bajina basta

Foto: nptara.rs

Javno preduzeće ,,Nacionalni park Tara“ u okviru svojih aktivnosti posetiocima nudi i dva Centra za posetioce. Prvi je otvoren na Mitrovcu 2006, a drugi 2015. godine u upravnoj zgradi preduzeća u Bajinoj Bašti.

Centar za posetioce u Bajinoj Bašti prostire se na oko 300 kvadratnih metara i kroz interaktivnu postavku prikazuje sledeće tematske celine:

  • Biodiverzitet Tare – u okviru koje je predstavljen biljni i životinjski svet ove planinske lepotice, sa posebnom pažnjom na endemične i zaštićene vrste kao što su Pančićeva omorika i mrki medved – koji su i simboli Tare.
  • Geologija – koja prezentuje geološke karakteristike ovog područja.
  • Kulturno-istorijska baština – predstavlja arheološke lokalitete i kulturno istorijske spomenike na području Tare i Bajine Bašte.

Sadržaje Centra za posetioce upotpunjuju sala za prezentacije, biblioteka, kao i suvenirnicu sa info pultom na kojem posetioci mogu dobiti sve potrebne informacije o Nacionalnom parku Tara.

Centar za posetioce se nalazi na adresi Milenka Topalovića 3, a otvoren je radnim danima od 7:30 do 15:30 časova, vikendom za grupe uz prethodnu najavu.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje