Subvencije za električna i hibridna vozila do 5.000 EUR – Doneta Uredba o uslovima kupovine za 2022.

Hibridni automobil
elektricni_automobil_hibrid

Vlada Srbije donela je novu Uredbu o uslovima i načinu sprovođenja subvencionisane kupovine novih električnih i hibridnih vozila, koja je stupila na snagu 7. januara.

Visina subvencija za ova vozila je ostala ista kao prošle godine. Za mopede i lake tricikle subvencije iznose 250 EUR, dok se za motocikl, motocikl sa bočnim sedištem, teški tricikl, laki četvorocikl i teški četvorocikl izdvaja 500 EUR. Za putnička i teretna vozila podsticaji se kreću od 2.500 do 5.000 EUR.

Za subvencije mogu da konkurišu fizička lica, kao i preduzetnici i pravna lica. Zahtevi za dodelu subvencija podnose se zaključno sa 31. oktobrom 2022. godine.

Ministarstvo zaštite životne sredine će vršiti dodelu subvencija po pristiglim, urednim zahtevima, do visine ukupno raspoloživih sredstava za realizaciju subvencionisane kupovine vozila u 2022. godini. U budžetu za 2022. godinu predviđeno je 150 miliona dinara za ove subvencije.

Podsećamo, u 2021. godini 514 hibridnih i električnih vozila kupljeni su uz pomoć državnih subvencija. Više o prošlogodišnim subvencijama pogledajte u našem decembarskom tekstu U 2021. kupljeno 514 ekoloških vozila uz subvencije – Za 2022. godinu 150 miliona.

Tekst uredbe sa Obrascom Zahteva za odobrenje sredstava subvencije za kupovinu ekološkog vozila pogledajte na linku ispod:

Uredba o uslovima i načinu sprovođenja subvencionisane kupovine novih vozila koja imaju isključivo električni pogon kao i vozila koja uz motor sa unutrašnjim sagorevanjem pokreće i električni pogon (hibridni pogon).

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300