Solarna autobuska stajališta proizvode struju za osvetljenje i punjenje telefona, a pokazuju i kvalitet vazduha

solarno_autobusko_stajaliste_petrosolar_2
Solarna autobuska stajališta proizvode struju za osvetljenje i punjenje telefona, a pokazuju i kvalitet vazduha

Foto: PetroSOLAR

Solarno autobusko stajalište spremno je za upotrebu čim se postavi. Ta stanica sama proizvodi svu struju koja je potrebna za osvetljavanje tokom noći, kao i za punjenje mobilnih uređaja i korišćenje besplatnog interneta, čime se podize bezbednost u saobraćaju na više nivoa, kao i komfor dece koja putuju – rekao je na početku razgovora o rešenjima za pametni urbani mobilijar na solarnu enregiju Lazar Jošanov, osnivač kompanije “PetroSOLAR Projekt“.

Naš sagovornik ističe da su se odlučili da ova rešenja primene jer im je, pre svega, bio cilj da podignu bezbednost dece i putnika u međumesnom saobraćaju, što je posebno bitno u manjim mestima, selima, gde je dovođenje struje na autobusko stajalište skupo.

– Zahvaljujući brzom napretku tehnologije, danas smo u mogućnost da solarnom energijom napajamo bukvalno sve, tako da bez obzira da li neko želi da napaja samo jednu sijalicu u vikendici, pumpu za navodnjavanje njive, kuću ili čitavu poslovnu zgradu postoje rešenja za sve – navodi Jošanov.

autobuska_stajalista_petrosolar

Foto:PetroSOLAR

Kako izgledaju autobuska stajališta?

Autobuska stajališta su modularnog tipa, jednostavna za montažu kako u gradskim, tako i u vangradskim sredinama i u zavisnosti od želje, potrebe i lokacije montaže mogu da se povećaju ili smanje u zavisnosti od broja putnika.

Svako stajalište je energetski nezavisno i u osnovnoj varijanti ima solarnu ćeliju sa baterijom, samostalnu LED rasvetu, besplatne punjače za mobilne uređaje, 3 ili 4 G Wi-Fi ruter za bežični internet, klupu, kao i kantu za otpad.

Osim osnovnih elemenata, mogu da integrišu i dodatne elemente kao što su interaktivni monitori, LED displeji, kamere za nadzor, reklamni panoi – citylight, roto i štampane reklame.

Kao posebna nadogradnja, ovakva autobuska stajališta mogu da budu umrežena u jedinstvenom gradskom “bus stop” sistemu koji prati i pruža obaveštenja o autobuskim linijama, očekivanim vremenima dolaska autobusa, ili informacije o kvalitetu vazduha, temperaturi, vlažnosti…

pametno_autobusko_Stajaliste_petrosolar

Pametne klupe

Pametne klupe “PetroSOLAR” postavljene su u Beograd, Niš, Pančevo i drugim lokacijama. Klupe isporučuju i u inostranstvo, pa se tako mogu videti i u Crnoj Gori i zemljama EU.

“PetroSOLAR” pametne solarne klupe su namenjene postavljanju na najrazličitijim privredno-turističkim lokacijama kao što su gradski trgovi, šetališta, parkovi, turističke lokacije, vidikovci, plaže, pristaništa, nacionalni parkovi, parkinzi, tvrđave…

Napajaju se isključivo solarnom energijom i ne zahtevaju nikakvu dodatnu žičnu instalaciju niti posebno dodatno održavanje.

“PetroSOLAR” proizvodi i drugi urbani mobilijar – solarne punjače za električne automobile i bicikle, pametni reklamni totemi na solarnu energiju, kao i luksuzne pergola.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama