Regionalni centar za upravljanje otpadom uskoro u Novom Sadu

grad Novi Sad

Članica Gradskog veća za zaštitu životne sredine Novog Sada Mira Radenović izjavila je danas da je regionalni centar za upravljanje otpadom u fazi javne nabavke za izvođača radova.

Radenović je prisustvovala obeležavanju Dana planete zemlje u centru Novog Sada i tom prilikom rekla da će Novosađani vrlo brzo imati priliku da odvajaju otpad i upravljaju svojim čvrstim otpadom na najsavremeniji mogući način, kako to rade i zapadnoevropske zemlje.

– Način kako će sistem funkcionisati sprovodi se upravo ovako: prvo se otpad razdvaja na mestu nastanka, odnosno da pokušamo da primarno recikliramo sve ono što možemo, da odvojimo staklo, papir, karton, limenke, da odvojimo plastiku, a postavljaćemo i automate za tekstilne materijale. Sve što možemo da recikliramo primarno bez slanja na deponiju, to ćemo i da radimo – navela je Radenović.

Dodala je da će primarna reciklaža JKP Čistoći olakšati sakupljanje otpada.

Prema njenim rečima, maksimalna količina otpada biće iskorišćena i pretvorena u sirovinu, što će doprineti zaštiti životne sredine, smanjenju odlaganja otpada na deponiju i očuvanju prirode u smislu borbe protiv klimatskih promena.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300