Raspisan tender za 33 km vodovoda u beogradskoj opštini Grocka

cevi

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da je Grad Beograd raspisao tender vredan 4,9 milijardi dinara za izgradnju 33 kilometra vodovoda za naselja na južnom delu opštine Grocka. Rok za dostavljanje ponuda je 2. februar, a izabrani izvođač treba da završi izgradnju u roku od 18 meseci.

– Kada se izgradi ovaj deo regionalnog vodovoda “Makiš – Mladenovac” trajno će rešiti vodosnabdevanje za oko sedam i po hiljada stanovnika u gročanskim naseljima Pudarci, Umčari, Kamendol, Dražanj, Brestovik i Živkovac – precizirao je Vesić, objavljeno je na sajtu Beoinfo.

Izgradnjom je obuhvaćeno deset kilometara regionalnog vodovoda “Makiš – Mladenovac”, a u okviru ove trase gradi se i tunel “Mali Popović” dužine 837 metara.

– Sa ovog dela regionalnog vodovoda odvaja se cevovod za naselja Umčari, Pudarci, Dražanj, Kamendol, Brestovik i Živkovac. Odvojak je dugačak 23 kilometra i duž ove trase grade se i tri rezervoara, dve crpne stanice i jedna prekidna komora, kako bi sistem mogao nesmetano da funkcioniše – kazao je Vesić.

Na teritoriji opštine Grocka trenutno se izvode radovi na izgradnji odvojaka regionalnog vodovoda “Makiš – Mladenovac” za naselja Vrčin i Grocka dužine 18 kilometara. Do sada je položeno oko osam kilometara cevi. U toku je izgradnja tri od šest planiranih rezervoara.

Goran Vesić je dodao da Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda radi na izradi tehničke dokumentacije za izgradnju, poslednje, sedme etape, regionalnog vodovoda sa projektovanjem rezervoara “Rajakovac” u Mladenovcu.

– Po završetku izrade tehničke dokumentacije za poslednju, sedmu etapu, raspisaćemo tender za izgradnju. Tako će regionalni vodovod “Makiš – Mladenovac” biti završen – zaključio je zamenik gradonačelnika.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300