Počela prijava za vaučere od 5.000 dinara za kupovinu bicikli u Beogradu

bicikl_most

Putem projekta “Kupi bajs” stanovnici Beograda imaju mogućnost da dobiju vaučer u vrednosti od 5.000 dinara za kupovinu novog bicikla. Prijava je počela 15. avgusta i traje do 15. novembra odnosno do utroška sredstava.

Projekat „Kupi bajs“ ima cilj pružanje podrške građanima za nabavku bicikla kao ekološki prihvatljivog prevoznog sredstva na teritoriji Grada Beograda za 2022. godinu, sa namerom povećanja broja biciklista na ulicama grada, a u svrhu poboljšanja kvaliteta vazduha i smanjenja zagađenja životne sredine.

Za sprovođenje projekta Grad Beograd je izdvojio 7.000.000 dinara određeno za pružanje podrške građanima i građankama. Pojedinačan iznos sredstava koji se dodeljuje po ovom javnom pozivu za podršku nabavke novog bicikla je 5.000 dinara, što znači da opredeljena sredstva može iskoristiti 1.400 punoletnih građani i građanka Beograda.

Podrška za kupovinu bicikala može se ostvariti samo za kupovinu novog bicikla koji se pokreće pomoću pedala ili uz pomoć električnog pogona.

Za potrebe realizacije Projekta „Kupi bajs“ kreirana je posebna web aplikacija dostupna isključivo na sajtu Udruženja „Urban.log“ putem koje građani mogu da apliciraju za vaučere u vrednosti od 5.000 dinara. Vaučer može biti samo jednom iskorišćen i jedan korisnik može iskoristiti samo jedan vaučer.

U realizaciji Projekta učestvuju i privredni subjekti koji su se prijavili za učešće nakon sprovedenog Javnog poziva, a koji mogu vršiti prodaju u okviru svoje delatnosti, imaju maloprodajne objekte na teritoriji grada Beograda i u svom asortimanu imaju bicikle koji se pokreću pomoću pedala ili uz pomoć električnog pogona. Vaičer se može iskoristiti u radnjama: “Planet bike”, “Capriolo”, “Tehnomedia”, “InterSport”, “Probike”, “Moj bicikl”.

Fizička lica koja su podnela prijavu putem aplikacije dobijaju personalizovani vaučer na e-mail adresu unetu u prijavi i isti mogu iskoristi u narednih 15 dana ili do realizacije poslednjeg vaučera kojim će biti utrošena budžetom predviđena sredstva od 7.000.000 dinara, odlaskom u bilo koji maloprodajni objekat sa unapred utvrđene liste prodavnica.

Sve informacije o projektu i prijavu pogledajte OVDE.

 

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje