Pčelari u Beogradu – Međunarodni sajam pčelarstva “Tašmajdan 2022” do 2. oktobra

med
Pčelari u Beogradu – Međunarodni sajam pčelarstva “Tašmajdan 2022” do 2. oktobra

U Tašmajdanskom parku danas je otvoren 48. Međunarodni sajam pčelarstva koji će trajati do 2. oktobra.

Zamenica gradonačelnika Vesna Vidović otvorila je sajam i istakla značaj manifestacije koja okuplja više od 200 izlagača iz cele Srbije i regiona, saopšteno je na sajtu grada Beograda.

– Sajam pčelarstva je najveća manifestacija ovog tipa na otvorenom. Manifestacija podstiče pčelare na međusobnu saradnju i razmenu. Posebno mesto u pratećem sadržaju sajma imaju edukativni programi – predavanja o inovacijama za pčelare, ali i za sve građane o značaju pčelinjih proizvoda za zdravlje ljudi – istakla je Vidović.

Ona je svim učesnicima poželela uspešan sajam, a posetiocima da uživaju u degustaciji meda i drugih pčelinjih proizvoda.

Društvo pčelara Beograda je organizator sajma koji se, pod pokroviteljstvom Grada Beograda, održava prvog vikenda u oktobru. Očekuje se, prema njihovoj proceni, oko 100.000 posetilaca u narednih pet dana.

Događaju su prisustvovali gradski sekretar za poljoprivredu Savo Pavičić, gradski sekretar za privredu Nikola Kožović, predsednik opštine Palilula Miroslav Ivanović, predsednik Društva pčelara Beograda i direktor sajma Slobodan Čulić, predsednik Pčelarskog saveza Mađarske Tomaš Doža i predstavnici Udruženja pčelara Subotice.

Prethodno je sveštenstvo Crkve Svetog Marka osveštalo pčelinje proizvode na sajmu.

 

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama