Pčelari u Beogradu – Međunarodni sajam pčelarstva “Tašmajdan 2022” do 2. oktobra

med
med

U Tašmajdanskom parku danas je otvoren 48. Međunarodni sajam pčelarstva koji će trajati do 2. oktobra.

Zamenica gradonačelnika Vesna Vidović otvorila je sajam i istakla značaj manifestacije koja okuplja više od 200 izlagača iz cele Srbije i regiona, saopšteno je na sajtu grada Beograda.

– Sajam pčelarstva je najveća manifestacija ovog tipa na otvorenom. Manifestacija podstiče pčelare na međusobnu saradnju i razmenu. Posebno mesto u pratećem sadržaju sajma imaju edukativni programi – predavanja o inovacijama za pčelare, ali i za sve građane o značaju pčelinjih proizvoda za zdravlje ljudi – istakla je Vidović.

Ona je svim učesnicima poželela uspešan sajam, a posetiocima da uživaju u degustaciji meda i drugih pčelinjih proizvoda.

Društvo pčelara Beograda je organizator sajma koji se, pod pokroviteljstvom Grada Beograda, održava prvog vikenda u oktobru. Očekuje se, prema njihovoj proceni, oko 100.000 posetilaca u narednih pet dana.

Događaju su prisustvovali gradski sekretar za poljoprivredu Savo Pavičić, gradski sekretar za privredu Nikola Kožović, predsednik opštine Palilula Miroslav Ivanović, predsednik Društva pčelara Beograda i direktor sajma Slobodan Čulić, predsednik Pčelarskog saveza Mađarske Tomaš Doža i predstavnici Udruženja pčelara Subotice.

Prethodno je sveštenstvo Crkve Svetog Marka osveštalo pčelinje proizvode na sajmu.

 

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300