Od 1. februara elektronska naplata ulaska na Kopaonik

Od 1. februara elektronska naplata ulaska na Kopaonik

Nacionalni park “Kopaonik” obavestio je posetioce da od 26. januara do 1. februara 2023. godine ulaz u Nacionalni park mogu da plate preko sajta www.naplatanpk.rs ili lično na naplatnim stanicama (kao do sada), dok će se od 1. februara primenjivati samo e-naplata, prenosi sajt infoKop.

Od 26. januara 2023. godine se više ne zaustavlja na naplatnim stanicama pri ulasku u Nacionalni park “Kopaonik”, već će se prolaziti bez zaustavljanja. Kamere će na naplatnim stanicama zabeležiti registarske oznake vozila, koje će se zatim evidentirati u novom sistemu elektronske naplate.

Plaćanje će se vršiti po izlasku iz Nacionalnog parka i to po važećem nepromenjenom cenovniku.

Sistem e-naplate omogućava korisniku obračunavanje najpovoljnijeg iznosa naknade u odnosu na period boravka. Na primer posetilac je proveo 5 dana u Nacionalnom parku sa putničkim vozilom, pri izlasku dobiće ponudu plaćanja nedeljne karte koja iznosi 800 RSD, umesto da plaća 5 dnevnih karata koje bi iznosile 1.500 RSD.

Posetioci koji ne izvrše plaćanje u roku od 8 dana po izlasku neće ostvariti popuste za nedeljnu ili godišnju kartu, već će se njihov boravak obračunavati 300 RSD dnevno plus troškovi opomene.

Za posetioce koji planiraju više puta u toku godine posetu Nacionalnom parku, preporučuje se kupovina godišnje karte.

Cenovnik iz maja 2019. godine je ostao nepromenjen, a cene su formirane na osnovu tipova motornih vozila koji ulaze u Nacionalni park Kopaonik.

Javno preduzeće Nacionalni park “Kopaonik” u skladu sa Zakonom o zaštiti prirode započelo je naplatu ulaska u Nacionalni park Kopaonik od oktobra meseca 2017. godine. Ulazne kapije su Jošanička banja – Đorov most (putni pravac Jošanička banja – Kopaonik), Brus – Brzeće (putni pravac Brzeće – Kopaonik i Sunčana dolina (putni pravac Rudnica – Kopaonik.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama