Nove hibridne verzije Jeep Renegade i Compass – Unutrašnjost od recikliranih materijala

jeep compass renegade hybrid
jeep compass renegade hybrid

Foto: Jeep

Dva popularna modela brenda Jeep dobili su nove hibridne verzije, a porudžbine su otvorene u Italiji, Francuskoj i Nemačkoj, dok će uskoro uslediti i druga evropska tržišta, saopštio je proizvođač.

Novi modeli debituju sa hibridnim sistemom sa novim 4-cilindričnim 1,5-litarskim turbo benzinskim motorom, iz porodice Global Small Engine, koji isporučuje 130 KS i 240 Nm maksimalnog obrtnog momenta, zajedno sa novim 7-stepenim automatskim menjačem sa duplim kvačilom.

jeep compass hybrid

Foto: Jeep

Pogonski sistem uključuje ugrađeni 48-voltni električni motor od 15 kW (20 KS) koji isporučuje 55 Nm obrtnog momenta, što je jednako 135 Nm na nivou prenosa. Ovaj elektromotor može da pokreće točkove čak i kada je motor sa unutrašnjim sagorevanjem isključen. Nove verzije nude do 15 odsto manju potrošnju i emisiju CO2 u odnosu na prethodne benzinske modele.

Kočioni sistem novih modela Renegade i Compass e-Hybrid uključuje Inteligentni kočioni sistem koji uključuje funkciju “automatskog punjenja” koristeći mešovito regenerativno kočenje kako bi se maksimizirao oporavak kinetičke energije i poboljšala efikasnost.

Nova hibridna gama sastoji se od četiri nivoa opreme – Longitude, Night Eagle, Limited i S, plus specijalno izdanje Upland. Svi su opremljeni pogonom na prednjim točkovima, novim 7-stepenim automatskim menjačem sa dvostrukim kvačilom i hibridnom tehnologijom 1,5-litarskog turbo benzinskog motora, koji isporučuje 130 KS i 240 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

jeep renegade hybrid

Foto: Jeep

Specijalno izdanje Upland

Specijalno izdanje model Upland je kreiran da naglasi pažnju koju brend Jeep posvećuje životnoj sredini i njegovu posvećenost održivosti. Sa jedinstvenim estetskim detaljima i upotrebom održivih materijala i ekološki prihvatljivih boja i završnih obrada, ovaj novi model specijalnog izdanja će takođe biti dostupan na Renegade i Compass 4xe Plug-in-Hybrid modelima.

Novi model Upland je odmah prepoznatljiv po svojoj novoj i ekskluzivnoj “Matter Azur” boji eksterijera i ima dvobojni crni krov (takođe ima novi, vidljiviji i ekstenzivniji dizajn specifičan za model Renegade), kao i aluminijumske felne od 17 inča (na modelu Renegade) i 18 inča (na modelu Compass), za još prepoznatljiviji izgled. Jedinstveni stil eksterijera upotpunjuju novi MetaKrome bronzani završni slojevi na prednjim prstenovima maske i na zadnjoj zaštitnoj ploči, kao i posebna nalepnica na haubi.

Unutrašnjost modela Upland karakteriše rasprostranjena upotreba recikliranih materijala, koji tapacirungu krova i patosnicama daju novi, posvećeni dizajn a ekskluzivna sedišta SEAQUAL napravljena od reciklirane plastike uklonjene iz okeana i sportski karakteristični kontrastni šavovi, Jeep logo na prednjim naslonima i umetak od organskog vinila na gornjem delu.

jeep renegade hybrid

Foto: Jeep

Efekat je savremen i prepoznatljiv, zahvaljujući tkanju isprepletenom klasičnim motivom ševrona na crnoj osnovi. Plastiku sakupljenu iz Mediterana uz pomoć ribara SEAQUAL pretvara u poliestersko vlakno koje se može koristiti kao prava tkanina. U fazi tkanja, predivo SEQUAL se meša sa drugim ekološkim vlaknima, od kojih su sva prirodna, reciklirana ili obnovljena.

Na modelu Renegade, neke od crnih plastičnih ploča i komponenti koje se koriste u enterijeru takođe su dobijene od recikliranih materijala, posebno od plastike koja se ranije koristila u farovima vozila. Kabina takođe sadrži bronzanu MetaKrome boju na nekoliko okvira. Na modelu Compass su i paneli vrata i kontrolna tabla presvučeni istim materijalom dobijenim od reciklirane plastike, dok bronzana završna obrada bojom MetaKrome, napravljena ekološki prihvatljivim bojama, poboljšava ceo profil kontrolne table.

 

 

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje