Nove hibridne verzije Jeep Renegade i Compass – Unutrašnjost od recikliranih materijala

jeep compass renegade hybrid
Nove hibridne verzije Jeep Renegade i Compass – Unutrašnjost od recikliranih materijala

Foto: Jeep

Dva popularna modela brenda Jeep dobili su nove hibridne verzije, a porudžbine su otvorene u Italiji, Francuskoj i Nemačkoj, dok će uskoro uslediti i druga evropska tržišta, saopštio je proizvođač.

Novi modeli debituju sa hibridnim sistemom sa novim 4-cilindričnim 1,5-litarskim turbo benzinskim motorom, iz porodice Global Small Engine, koji isporučuje 130 KS i 240 Nm maksimalnog obrtnog momenta, zajedno sa novim 7-stepenim automatskim menjačem sa duplim kvačilom.

jeep compass hybrid

Foto: Jeep

Pogonski sistem uključuje ugrađeni 48-voltni električni motor od 15 kW (20 KS) koji isporučuje 55 Nm obrtnog momenta, što je jednako 135 Nm na nivou prenosa. Ovaj elektromotor može da pokreće točkove čak i kada je motor sa unutrašnjim sagorevanjem isključen. Nove verzije nude do 15 odsto manju potrošnju i emisiju CO2 u odnosu na prethodne benzinske modele.

Kočioni sistem novih modela Renegade i Compass e-Hybrid uključuje Inteligentni kočioni sistem koji uključuje funkciju “automatskog punjenja” koristeći mešovito regenerativno kočenje kako bi se maksimizirao oporavak kinetičke energije i poboljšala efikasnost.

Nova hibridna gama sastoji se od četiri nivoa opreme – Longitude, Night Eagle, Limited i S, plus specijalno izdanje Upland. Svi su opremljeni pogonom na prednjim točkovima, novim 7-stepenim automatskim menjačem sa dvostrukim kvačilom i hibridnom tehnologijom 1,5-litarskog turbo benzinskog motora, koji isporučuje 130 KS i 240 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

jeep renegade hybrid

Foto: Jeep

Specijalno izdanje Upland

Specijalno izdanje model Upland je kreiran da naglasi pažnju koju brend Jeep posvećuje životnoj sredini i njegovu posvećenost održivosti. Sa jedinstvenim estetskim detaljima i upotrebom održivih materijala i ekološki prihvatljivih boja i završnih obrada, ovaj novi model specijalnog izdanja će takođe biti dostupan na Renegade i Compass 4xe Plug-in-Hybrid modelima.

Novi model Upland je odmah prepoznatljiv po svojoj novoj i ekskluzivnoj “Matter Azur” boji eksterijera i ima dvobojni crni krov (takođe ima novi, vidljiviji i ekstenzivniji dizajn specifičan za model Renegade), kao i aluminijumske felne od 17 inča (na modelu Renegade) i 18 inča (na modelu Compass), za još prepoznatljiviji izgled. Jedinstveni stil eksterijera upotpunjuju novi MetaKrome bronzani završni slojevi na prednjim prstenovima maske i na zadnjoj zaštitnoj ploči, kao i posebna nalepnica na haubi.

Unutrašnjost modela Upland karakteriše rasprostranjena upotreba recikliranih materijala, koji tapacirungu krova i patosnicama daju novi, posvećeni dizajn a ekskluzivna sedišta SEAQUAL napravljena od reciklirane plastike uklonjene iz okeana i sportski karakteristični kontrastni šavovi, Jeep logo na prednjim naslonima i umetak od organskog vinila na gornjem delu.

jeep renegade hybrid

Foto: Jeep

Efekat je savremen i prepoznatljiv, zahvaljujući tkanju isprepletenom klasičnim motivom ševrona na crnoj osnovi. Plastiku sakupljenu iz Mediterana uz pomoć ribara SEAQUAL pretvara u poliestersko vlakno koje se može koristiti kao prava tkanina. U fazi tkanja, predivo SEQUAL se meša sa drugim ekološkim vlaknima, od kojih su sva prirodna, reciklirana ili obnovljena.

Na modelu Renegade, neke od crnih plastičnih ploča i komponenti koje se koriste u enterijeru takođe su dobijene od recikliranih materijala, posebno od plastike koja se ranije koristila u farovima vozila. Kabina takođe sadrži bronzanu MetaKrome boju na nekoliko okvira. Na modelu Compass su i paneli vrata i kontrolna tabla presvučeni istim materijalom dobijenim od reciklirane plastike, dok bronzana završna obrada bojom MetaKrome, napravljena ekološki prihvatljivim bojama, poboljšava ceo profil kontrolne table.

 

 

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama