Na konkursu za zaštitu zemljišta u lokalnim samoupravama novac dobilo 14 projekata

smanjenje emisije ugljenika
park_drvored

Ministarstvo zaštite životne sredine izabralo je 14 projekata za sufinansiranje očuvanja i zaštite zemljišta kao prirodnog resursa u lokalnim samoupravama.

Na konkurs je pristiglo 34 prijave. Za ove namene je opedeljeno 100 miliona dinara.

Ministarstvo je u januaru raspisalo Javni konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje realizacije projekata očuvanja i zaštite zemljišta kao prirodnog resursa u 2022. godini, u cilju sprečavanja ili otklanjanja štetnih promena u zemljištu koje mogu nastati kao posledica erozionih procesa, klizišta, odrona, krčenja šuma, udesa i dr. definisanih zakonom o zaštiti zemljišta i primena mera u cilju očuvanja, sanacije i remedijacije zemljišta.

Najviše novca (35 miliona dinara) dobio je grad Novi Sad za projekat “Istražno-eksploatacioni bunar BMP-1 na lokalitetu Bulevar Mihaila Pupina u Novom Sadu.

Sredstva su dobile i sledeće lokalne samouprave: Užice, Prokuplje, Kikinda, Valjevo, Blace, Osečina, Kula, Trstenik, Negotin, Babušnica, Vladimirci, Ljig, Boljevac.

Pogledajte detalje – Odluka o utvrđivanju konačne rang liste za zaštitu zemljišta

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300